Zrobienie domowego makaronu oczywiście wymaga więcej pracy niż wsypanie gotowego produktu do gotującej się wody, wcale jednak nie jest tak czasochłonne i trudne, jak sądzi wiele osób – szczególnie, jeśli macie maszynkę. A smak? Żaden sklepowy makaron nie może się z nim równać! Przepis na domowy makaron jajeczny Składniki: 130 gramów mąki pszennej (3/5 szklanki) 1 jajko w rozmiarze M 2 łyżki wody *Składniki na jedną dużą lub dwie mniejsze porcje makaronu. Jak zrobić domowy makaron jajeczny? Do miski wsyp m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...