rosół - 7627 przepisów (strona:278/509)

Zupa cebulowo-pomidorowa 140

Jedna z naszych ulubionych zup. Najczęściej robię ją po tym jak zostanie mi niedzielny rosół, a nie mamy ochoty na klasyczną pomidorową. Wtedy do akcji wkracza cebulowa pomidorowa. Niby tak samo, niby wiele się nie zmienia ale klasyczna pomidorowa nabiera całkiem innego charakteru. Dodatek przypraw jak oregano czy kumin i słodycz cebuli zmienia tę zupę w inną pyszną i niecodzienną

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Najlepsze przepisy 2020 108

erowa zapiekanka makaronowa z mięsem rosołowym i zielonym groszkiem , przecież wszyscy uwielbiamy zapiekanki makaronowe z ciągnącym się serem, a jeżeli w takiej zapiekance można wykorzystać mięso z niedzielnego rosołu, to jeszcze lepiej! Starajmy się wykorzystywać wszystko co mamy w lodowce i nie marnować jedzenia. Innym niezwykle popularnym daniem na wykorzystanie mięsa są tortille z mięsem rosołowym .  Czytelnicy bloga uwielbiają

Codzienne Gotowanie
Pasta z kurczaka na kanapki 112

Pyszny i ekonomiczny pomysł na wykorzystanie gotowanego lub pieczonego kurczaka. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy wywaru drobiowego. Przepis można wzbogacać o różne dodatki które mamy akurat w lodówce Mięso z dwóch ugotowanych ćwiartek kurczaka 3 jajka M 3 łyżki majonezu lub pół na pół z jogurtem 1 duży ogórek konserwowy 1 łyżeczka musztardy łyżka posiekanego koperku

Andzia Pichci
Kasza kus kus z warzywami i jajkiem 117

jajka sól i pieprz Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojoną paprykę i przeciśnięty czosnek. Wsypujemy kaszkę kus kus i wlewamy ćwierć szklanki wody lub rosołu.Gdy kaszka zmięknie,wbijamy jajka i smażymy aż się zetną. Smacznego

Przepisy mojej mamy
Kremowa zupa z pieczonych pomidorów z bazylią 92

wyjątkowo pysznym daniem Składniki na 2 porcje: około 300 g pomidorów 2 średnie marchewki 2 małe szalotki 2 średnie ząbki czosnku garść listków bazylii 300 – 350 ml bulionu lub rosołu 50 – 100 ml śmietanki roślinnej lub zwierzęcej 1/2 łyżki oleju (np. ryżowego) 1 łyżka octu balsamicznego nierafinowana sól i pieprz do smaku, po 1/3 łyżeczki mielonej kozieradki, cynamonu i kolendry

Even Better Food
Kaszotto z kaszy gryczanej z suszonymi pomidorami, cukinią i orzechami 128

suszonymi pomidorami, cukinią i orzechami Składniki: 1)       100 g kaszy gryczanej 2)       ok. 300 ml bulionu warzywnego (albo rosołu) 3)       pęczek bazylii 4)       pół małej cukinii 5)       ok. 70 ml whisky

Na kulinarnym poligonie
Kotlety z makaronu z serem i pieczarkami 92

sobie na różne sposoby, aby go nie wyrzucić. Tym razem powstały kotlety, które cieszą się w moim domu ogromnym powodzeniem.  Składniki: ok 200 g makaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek  150 g startego sera mozzarella 3 łyżki mąki 2 jajka sól i pieprz do smaku dodatkowo olej bułka tarta  jajko  Przygotowanie: Cebule

Niezły Młynek
Sałatka z zupki chińskiej ze słonecznikiem. 93

dzień nie jadam takich wynalazków, ale w sałatce bardzo mi to smakuje.  Dlatego raz na jakiś czas, pozwalam sobie na taką sałatkę.  Składniki: 1 zupka chińska (rosół) 100 g. szynki (miałam konserwową) 1/2 brokuła 1 papryka czerwona 3 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy 3/4 szklanki słonecznika 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól, pieprz Wykonanie: Makaron

Agusiowe smakołyki
Kotlety z makaronu z serem i pieczarkami 86

sobie na różne sposoby, aby go nie wyrzucić. Tym razem powstały kotlety, które cieszą się w moim domu ogromnym powodzeniem.  Składniki: ok 200 g makaronu (cienki jajeczny do rosołu) 1 cebula 6 pieczarek  150 g startego sera mozzarella 3 łyżki mąki 2 jajka sól i pieprz do smaku dodatkowo olej bułka tarta  jajko  Przygotowanie: Cebule

Niezły Młynek
Duszona wieprzowina w kapuście kiszonej 167

masła i smażymy 5min. Pod koniec przeciśnięty czosnek. Dodajemy odciśniętą i pokrojoną kapustę, przyprawiamy i dodajemy resztę tłuszczu oraz mięso. Dusimy do miękkości pod przykryciem co jakiś czas podlewając rosołem lub wodą. Pod koniec dodajemy śmietanę. Smacznego Makro w 100g 179kcl B- 10g T-14g W-1g Makro w porcji 349g

serzmiesem
Pasztet z indyka z żurawiną 106

Pierś z indyka i warzywa wyjąć na talerz, a do bulionu wrzucić umytą wątróbkę i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Zdjąć z ognia, wyjąć wątróbkę, a w rosole namoczyć kajzerkę.  Kiedy kajzerka będzie już dobrze nasączona, wyjąć ją i odłożyć na bok.  Mięso, wątróbkę i warzywa dobrze wystudzić. Kiedy już będą wystudzone - zmielić trzykrotnie wszystkie składniki

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania