rosół - 7627 przepisów (strona:292/509)

Zupa porowa z klopsikami 538

Zupa porowa z klopsikami to pomysł na pyszne wykorzystanie rosołu, który nam pozostał z obiadu w ilości niezadowalającej całą rodzinę. Jest prosta w wykonaniu, wystarczy tylko kilka składników i można ze smakiem najeść się. Zupą porową z klopsikami nasyci się każdy. Zanim zaczęłam taką gotować podchodziłam do jej smaku z wielkim dystansem. Kiedy po raz … Czytaj dalej Zupa porowa

Pieprzyć z Fantazją
Mielonka wieprzowo-drobiowa z indyka 121

golonki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -1 g /kg pieprz czarny -1 g/kg pieprz ziołowy białowieski -5 g/kg włoszczyzna suszona -2 g/kg czosnek świeży -zgnieciony w prasce -800 ml rosołu z gotowania skórek -120 g skrobia ziemniaczana WYKONANIE Boczek pozbawiamy skóry i tniemy w kostkę 3 cm , z golonki pozyskujemy skórę i mięsko, skóra później będzie nam potrzebna. Mięso z golonki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chinkali „chmieli suneli”, gruzińskie pierożki 72

łopatki ( może być wołowina lub baranina) pół pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 duża cebula 2 płaskie łyżeczki, gruzińskiej przyprawy „chmieli suneli” 1 szklanka, esencjonalnego rosołu lub wywaru mięsnego ( można zrobić z kostki jak nie ma innego wyjścia ) sól, czarny pieprz do smaku Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą cebulę, wyciśnięty praską czosnek, chmieli

Ogrodnik w podróży
Wędlina z piersi i udek kurzych z szynkowara 80

pół z sól morska sola peklową ) 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu 3- 4 łyżeczki żelatyny 50 ml przegotowanej ostudzonej wody lub drobiowego rosołu dodatkowo szynkowar o pojemności 1200 ml z termometrem woreczki do szynkowara przygotowanie Mięso umyć. Udka  pozbawić kości i skóry. Zmielić. Piersi   pokroić w kostkę

Stare Gary
Sos cebulkowy zimny 89

połączy się oliwa z musztardą wlać sok z cytryny. Dodać posiekaną szalotkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby sos był za gęsty, można dodać kilka łyżek lekkiego rosołu z kury lub ryb. * W przepisie użyta została oliwa, jeżeli ktoś nie lubi może dodać olej, oczywiście najlepiej tłoczony na zimno. Ja polecam oliwę Picual Oro Bailen najlepszą oliwę świata według

królestwo garów
Domowa kostka rosołowa 68

wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju zup i sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym

okolicepalnika.pl
Węgierska marynata do mięs 88

wetrzeć, fundując mięsu delikatny masaż. Marynatę możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna wytrzymać ponad tydzień. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Domowa kostka rosołowa Zobacz też najnowsze przepisy Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym

okolicepalnika.pl
Ekspresowa cytrynówka 192

klarowności możesz dodatkowo przefiltrować go przez muślinową ściereczkę. Nalewkę cytrynową przelej do butelki i podawaj lekko schłodzoną. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron

okolicepalnika.pl
Koktajl przyspieszający odchudzanie 75

koktajl z dodatkiem kostek lodu. Miksuj wszystkie składniki przez kilka minut na gładką masę i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Ekspresowa cytrynówka Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron

okolicepalnika.pl
Zupa krem pomidorowa 76

więc może być spożywany przez osoby unikające glutenu. Po piąte: to znakomita odmiana od tradycyjnej pomidorówki. To danie raz na zawsze udowodni Wam, że zupa pomidorowa nie musi być rosołem z dodatkiem koncentratu pomidorowego

Proste-przepisy.pl
Kostki z kaszy manny do zup 89

Parę lat temu miałam okazję spróbować rosołu z kluskami z kaszy manny. To były kluski kładzione. Były mega. Ostatnio odtworzyłam je, ale coś poszło nie tak, więc zaczęłam czytać o nich w internetach. I natknęłam się na przepisy z kostkami z kaszy manny. Wczoraj je zrobiłam. To świetna alternatywa dla ziemniaków, makaronów i ryżów. Fajna odmiana. Ps. Resztę jaka

Kardamonovy
Sałatka z gotowanym kurczakiem, kukurydzą i ananasem 91

Ugotowałam rosół, oczywiście na kurczaku zagrodowym, innych już nie kupuję. I tak od razu zaczęłam kombinować co zrobić z mięsem. Potrawka - wiadomo, zupy zawekowałam, z piersi postanowiłam zrobić sałatkę. Wyszła całkiem spoko. Nadal jednak bardziej wolę typową zieleninę od tego typu sałatek, ale od czasu do czasu chętnie wchłonę i takie. Poza tym lubię połączenie ananasa, czosnku i natki

Kardamonovy
Zupa szczawiowa 99

coraz popularniejsza i bardziej dostępna. Ogromnym plusem jest łatwość i szybkość przygotowania tego dania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na zupy . Składniki : 500 g świeżego szczawiu 1 l rosołu lub wywaru warzywnego 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki śmietanki słodkiej 1 cebula 4 ziemniaki Szczypta soli, pieprzu i cukru 4 jajka ugotowane na twardo (do podania) Oliwa do smażenia Opis

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomidorowa z kaszą i szczypiorkiem 68

trochę przypadkiem, ale jak wiadomo wiele przypadkowych potraw smakuje często lepiej od tych zaplanowanych. Kasza kaszą, ale szczypiorek w tej zupie zrobił chyba największą robotę. Łapcie więc za dzisiejszy rosół i walnijcie pomidorową w tej wersji. Składniki: 1 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 500 ml passaty pomidorowej 1 marchewka 1 ząbek czosnku 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej pęczek szczypiorku sól

Kardamonovy
Kotleciki z mięsa z rosołu 94

Często zastanawiam sięco zrobić z mięsa z rosołu,którego zawsze mam sporo,czasem robię potrawkę ,czasem piekę pasztet,ale tym razem zrobiłam kotleciki,wyszły pyszne,mięciutkie,szybki obiad i nic się nie zmarnuje,polecam

Swojskie jedzonko