ZUPA OGÓRKOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

ZUPA OGÓRKOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

ZUPA OGÓRKOWA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Pyszna, przyjemnie kwaskowata zupka z kiszonych ogórków. Oczywiście najlepsza i najsmaczniejsza, jeśli przygotujemy ją z ogórków ukiszonych domowym sposobem.  Naturalnie gęsta, sycąca i pożywna dzięki dodatkowi kaszy jęczmiennej. Aksamitna przez dodanie tłustej śmietanki.  Ugotowałam ją na bulionie warzywnym (woda + 2 łyżki bulionu warzywnego ze słoiczka ), ale można użyć także domowego rosołu lub bulionu drobiowego.  Jeśli lubimy zupę z mięsną wkładką, możemy zacząć od ugotowania kawałka mięsa, np ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.