rosół - 7627 przepisów (strona:289/509)

Najprostsza zupa na świecie? Zupa krem z soczewicy i marchewki 89

potrzebowała kilku obrotów blendera więcej, ale w smaku była równie dobra, co wersja z czerwoną soczewicą. 3. Bulion . Wiadomo, że najlepiej byłoby do naszej zupy krem dodać świeżego rosołu, ale jeśli akurat go brak, to polecam gotowy bulion ekologiczny. Jest kilka firm, które robi bardzo dobre kostki bulionowe – zarówno pod kątem smaku, jak i składu. Kiedyś był problem

Na-talerzu.pl
KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM 132

pewnie już w niej zostaną. Nie jestem w stanie zrezygnować z nabiału i jajek, te drugie staram się jeść tylko i wyłącznie wsiowe, żadnych sklepowych. Prawdopodobnie nie pogardziłabym rosołem z kury, która rządzi na podwórku u moich rodziców.Uważam, że nie ma bardziej szczęśliwych kur niż te na wsi, które mają godne życie. Zaleciało hipokryzją? Pewnie tak, ale moja rezygnacja

pieprzny smaczek
Kotleciki wołowe z cukinią 98

prowansalskie 9)       gałka muszkatołowa 10)    sól, pieprz 11)    masło do smażenia 12)    250-300 ml bulionu warzywnego (albo rosołu) 13)    łyżka mąki Sposób przygotowania: 1.     Bułkę namaczamy w wodzie (albo w bulionie warzywnym), cukinię kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem albo ścieramy na drobnej

Na kulinarnym poligonie
Barszcz czerwony 80

cytryny kwas buraczany Instrukcje Buraki obieramy i kroimy w cienkie plastry, dorzucamy grzyby, ziele i liść, goździki. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Cebulę opalamy nad gazem (jak do rosołu) i dokładamy do pozostałych składników. Całość zalewamy 2 litrami zimnej wody i gotujemy na małym ogniu około pół godziny, wyłączamy i odstawiamy na 2 godziny. Przecedzamy przez gazę. Dodajemy sól

To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy 71

wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C, pieczemy godzinę. Smacznego. :) Uwagi Tu znajdziecie przepisy na inne pasztety : Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i warzyw. Pasztet z pieczarkami Pasztet z selera Pasztet z żurawiną Pasztet warzywny Pasztet z cielęciny Artykuł Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron domowy – Jak zrobić domowy makaron 83

Makaron domowy, smak dzieciństwa. Idealny do rosołu czy domowego spaghetti, wiele razy prosiłam mamę żeby zrobiła i ususzyła dla mnie makaron, zawsze wydawało mi się to bardzo trudne i pracochłonne, do czasu…….. aż zdecydowałam się spróbować sama. :) Z maszynką do robienia makaronu jest banalnie proste i zajmuje tylko chwilę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron domowy

To co lubię - gotuję i polecam
Galareta z nóżek wieprzowych 92

wraz z nią ochota na bardziej treściwe i kaloryczne dania. Dzisiaj zapraszam Was na galaretę z nóżek wieprzowych, gotujemy ją dość długo i na małym ogniu (podobnie jak rosół). Dzięki temu, że dodamy nóżki wieprzowe, (nie same golonki), a także dzięki temu, że gotujemy ją powoli mamy pewność, że galareta nam się zsiądzie bez dodatku żelatyny. Kto z Was robił

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa krem z marchewki 78

marchewki Składniki 500 g marchewki 1 duża cebula 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka tymianku świeżego lub suszonego 100 ml śmietanki 22 % 1 l wywaru warzywnego lub rosołu sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 2 szczypty mielonego imbiru (opcjonalnie) Grzanki: kilka kromek bułki wrocławskiej 2 łyżki masła Instrukcje Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oliwie

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto na pierogi – Jak zrobić ciasto na pierogi 78

czas trzymamy przykryte żeby nie obeschło. Z pozostałych białek możecie upiec pyszne mini beziki. Zobacz także przepisy na pierogi: Ciasto na pierogi z dodatkiem masła Pierogi z mięsem (z rosołu) Pierogi z serem Pierogi z łososiem i szpinakiem Pierogi z soczewicą i pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z owocami Artykuł Ciasto na pierogi – Jak zrobić ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 84

garść suszonych grzybów 1 marchewka 4-5 średnich ziemniaków pokrojone w kostkę sól pieprz 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 2 liście laurowe 2 l bulionu warzywnego lub rosołu lub kawałek żeberka ew. udko drobiowe 1 łyżka masła w przypadku jeśli gotujecie na wywarze warzywnym 50 ml śmietanki 30 % Instrukcje Grzyby płuczemy, następnie zalewamy zimną wodą (ok.1 litr

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła. 90

Pozostałe ciasto cały czas trzymamy przykryte żeby nie obeschło. Uwagi Z pozostałych białek możecie upiec pyszne mini beziki . Poniżej przepis na pierogi: Ciasto na pierogi Pierogi z mięsem (z rosołu) Pierogi z serem Pierogi z łososiem i szpinakiem Pierogi z soczewicą i pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z jagodami Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Risotto z cukinią i kurczakiem. 86

full svg * { fill: #343434; } Składniki 3/4 szklanki ryżu do risotto 0,5 piersi z kurczaka pokrojona w kostkę 5-6 łyżek oliwy z oliwek 1 litr bulionu warzywnego lub rosołu może być więcej garść posiekanego szpinaku opcjonalnie 1-2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki kurkumy 100 ml białego wina (półwytrawne) można pominąć 3-4 łyżki startego parmezanu 2 łyżki zimnego

To co lubię - gotuję i polecam
ZUPA Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ 94

wtedy uprzednio wcześniej lekko podsmaż je na niewielkiej ilości oleju lub masła i dodaj do gotującej się zupy. Zupa z cukinią i kiełbasą SKŁADNIKI: 1,250 l bulionu lub rosołu 2 marchewki – 200 g 3 ziemniaki – 400 g 1 cukinia – 300 g 1 cebula – 130 g kawałek kiełbasy – 110 g 1 ząbek czosnku łyżka masła

Zasmakuj Kuchni
KREMOWE RISOTTO Z KURKAMI 132

risotto z kurkami.  Składniki: 1 szklanka ryżu do risotto, np: arborio lub carnaroli 300 g  kurek 700 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (super sprawdza się przyrządzony wczesniej rosół) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła ok 50-100 g startego sera parmezan lub grana padano sól pieprz Wykonanie: Kurki dokładni myjemy, dość

Walijskie Pichcenie