Botwinka

Botwinka

Botwinka

Zupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo sezonowe i warto z niego korzystać, gdyż jest prawdziwą skarbnicą witamin i składników mineralnych. Składniki zawarte w botwinie wykazują m.in. właściwości odkwaszające organizm, pomagają zwalczyć stres i ukoić nerwy, a także wspomagają procesy krwiotwórcze i zapobiegają anemii. Zupa botwinka pojawiła się już na moim blogu 2 lata temu, ale ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, buraki, śniadania, tarta, ciasto, ziemniaki, burak, ciasteczka, obiad, kolacja, ciastka , buraczki, bez pieczenia, tort, torty, deser, desery, rosół, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, danie jednogarnkowe, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.