Bulion drobiowy, to baza dla zup.

Bulion drobiowy, to baza dla zup.

Bulion drobiowy, to baza dla zup.

Przepis na : obiad

Bulion drobiowy, to baza dla zup ale i sosów, risotto.  Bez dobrego, esencjonalnego bulionu trudno zrobić smaczną zupę. Jeśli gotuję wywar, który ma  być bazą innych dań, nie dokładam starań, aby był klarowny. Ważny jest mocny, głęboki smak.  Do tego wywaru użyłam skrzydełek kurczaków zagrodowych, ale równie dobrze nadają się korpusy z kurczaków.  Mimo, że ten bulion to ,,tylko" baza do dań, to wybieram mięso najlepszej jakości, jakie uda mi się kupić, czyli kurczaka zagrodowego lub ekol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.