przetwory - 14998 przepisów (strona:626/1000)

Cynamonowy deser z chia + przepis na prażone jabłka z cynamonem 120

  Dziś zapraszam Was na pyszny cynamonowy deser chia z prażonymi jabłkami . W jesienne czy zimowe dni w mojej kuchni królują cynamonowe smaki. Dlatego też nie

Słodkie okruszki
Ketchup bananowy 169

Kiedy usłyszałam o ketchupie z bananów mina mi zrzedła. Lubię banany na surowo, ale jakoś nie przepadam za ich smakiem w potrawach na gorąco. Ale podjęłam

Smaczna Pyza
z ciemnych winogron i jabłek domowy dżem... 151

Składniki: jabłka 3 kg + woda 1/2 szklanki, ciemne winogrona 5 kg + woda 2 litry, cukier 3/4 kg, cukier wanilinowy 2 opakowania, 3:1 dżemfix 2 opakowania

W Mojej Kuchni Lubię
Konfitura żurawinowa do mięs i serów 119

Dotychczas taką żurawinową konfiturę jadłam zakupioną w sklepie lub przywiezioną z gór.  Prawda jest taka, że do niedawna nie znałam jej smaku w ogóle, nie

Życie zaczyna się w kuchni
Jak zrobić zakwas na barszcz wigilijny? – wideo 254

Czym byłyby święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu, a czym byłby ten właśnie barszcz bez prawdziwego zakwasu! Prosty i sprawdzony przepis na zaczyn pod barszcz czerwony

MarcinChef
Kimchi z czerwonej kapusty pekińskiej 137

 O kimchi słyszałam wiele.  Zabierałam się od dwóch lat, ale kiedy spróbowałam po raz pierwszy postanowiłam wziąć się w garść i zrobić.  Przeczytałam

AZgotuj!
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler 300

Zakwas z buraków stanowi podstawę tradycyjnego, wigilijnego czerwonego barszczu z uszkami. Jeśli jednak nie chcemy kupować gotowego zakwasu, możemy bez problemu przygotować go w domowych warunkach

PysiaGotuje.pl
Papryka kiszona faszerowana kapustą 127

Paprykowe strąki nadziewane kiszoną kapustą to podobno węgierski pomysł. Wielkie słoje kolorowych papryk z kapuścianym farszem widziałam kiedyś na targach regionalnych i w sklepie z węgierskimi

Smaczna Pyza
Oliwki w zalewie z oliwy w rozmarynie i czosnku 112

Kiedyś nie przepadałam za bardzo za oliwkami. Może dlatego, że u nas w domu była bardzo tradycyjna kuchnia polska, raczej nie ukierunkowana na inne kuchnie i

Zasmakuj Kuchni
Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej 176

Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek

KuchniaWeDwoje.pl
Domowy dżem z ananasa z cukrem żelującym Diamant 161

Czy jest ktoś kto nie lubi dżemów? Ja uwielbiam, a dżem ananasowy szczególnie. Zwłaszcza ze świeżą bułeczką posmarowaną masłem. Wyszedł wspaniały. Idealnie słodki, intensywnie owocowy. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Domowy sos barbecue 173

Właśnie do mnie dotarło, że to już końcówka listopada. W przypomnieniach zaczynają pojawiać się powiadomienia, że dziś Katarzynki, niedługo Andrzejki, a tuż po nim Barbórka. Dlaczego

Kuchnia w czekoladzie
Sos pomidorowy do pizzy 357

Sos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia

Wino Francja Kuchnia
Puree z dyni 133

Puree z dyni to jeden podstawowych składników jesiennych wypieków. Co prawda puree można kupić w słoiku lub puszcze, ale samodzielne przygotowanie jest

KuchniaWeDwoje.pl