Kimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy
Di gotujeKrewetki oczyścić i osuszyć. Wlać na patelnię około 4 łyżki oleju , rozgrzać i smażyć na nim krewetki, czasami zamieszać około 10 minut , w między czasie dodać
Pasje JolkiU mnie na działce mirabelki nie rosną, ale podchodząc do ogrodzenia i zarazem wejścia na działki rośnie olbrzymia mirabelka, potem kolejna, przy mijaniu mostku nad niewielkim
Gosia gotujeDziś polecam pyszny dżem z malin, który jest łatwy do zrobienia i pozwala przechować smak lata w słoiku na zimę. Dżem z malin wspaniale smakuje dodany
Kuchcik gotujeCo roku zimą zużywam kilka puszek brzoskwiń do mojej ulubionej sałatki z wędliną, mozzarellą i brzoskwiniami oraz sernika z brzoskwiniami . Są też doskonałe same w sobie
Weekendy w domu i ogrodzieNalewka mirabelkowa pachnie latem i słońcem. Czerwone, małe śliweczki, poza wspaniałym zapachem mają jeszcze cudny, rubinowy kolor. Niestety, nie co roku owocują obficie, a szkoda bo
Smaczna PyzaSkładniki 1 kg ogórków obranych ze skórki pokrojonych w plastry 2 marchewki obrane i pokrojone w plastry 2 cebule obrane i pokrojone w plastry 2 ząbki
w mojej kuchniOstatnio miałam okazje taką spróbować i nie mogłam się najeść-jest rewelacyjna! Musiałam taką zrobić i wiecie co?Wyszła taka sama,pyszna,chrupiąca,delikatnie pachnąca czosnkiem
Swojskie jedzonkoTak smażyła powidła moja prababcia, babcia, mamuśka i na koniec ja. Trawa to długo, ale smak niepowtarzalny. Śliwki umyć, wypestkować. Do smażenia powideł użyć dużego garnka
Kuchnia PokoleńDzień dobry z samego rana! kto ma ochotę na nowy przepis... a przepis na... kto zgadnie? Był już keczup z cukinii, to tym razem zapraszam po
Życie zaczyna się w kuchni6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na rewelacyjny ketchup z cukinii, który idealnie sprawdzi się jako dip, sos do pizzy czy dodatek do różnego rodzaju dań. Składniki
PysiaGotuje.plSos po grecku to kulinarne odkrycie mojej mamy. W zeszłym roku świetnie sprawdził się jako dodatek do zup, sosów, makaronów, ryżu czy mięsa. Jest idealny w
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNormalnie jestem antyczosnkowa. Kiedyś nie lubiłam nawet cebuli, gdy nagle coś mi się zmieniło i zaczęłam ja lubić tak po prostu. Od pewnego czasu, nie żebym
Ukojenie Podniebienia