przetwory - 14998 przepisów (strona:633/1000)

Ogórki na zimę. W ketczupowej zalewie 123

  Jeszcze wieczorem, przed wyjazdem na wakacje przygotowałam te cuda. W szale wakacyjnych przygotowań zapomniałam o kilku składnikach i miałam trochę obaw czy całość wyjdzie jak

Szybko Tanio Smacznie
Grzyby w zalewie pomidorowej 227

Hej! Czasem zrobię coś z przypadku, tak całkiem niezaplanowanego. I wyobraźcie sobie, że te przypadkowe potrawy są całkiem niezłe. Teraz musiałam zabrać z zamrażarki leśne grzyby

Tylko pysznie
Boczniaki alla ryba po grecku do słoików. 118

Witajcie :) Mamy już jesień i okres grzybowy, bardzo lubię chodzić do lasu i zbierać grzyby ale jeść je to już nie bardzo. Grzyby z reguły są

Sama słodycz i szczypta chili
Sos z cukinii do kanapek do słoików na zimę 130

Ten sos, obok słynnego już sosu paprykowego to drugi z moich ulubionych dodatków do kanapek. Smakuje wprost wyśmienicie. Składniki: 2 kg cukinii ½ kg białej cebuli czerwona

Tradycyjna Kuchnia
Marynowane prawdziwki 68

Sezon w pełni. U nas w Lubuskie lasy wynagradzają poprzednie lata posuchy. A prawdziwki marynowane to chyba najsmaczniejsze marynowane grzyby.  Składniki 1 kg prawdziwków 1

R'n'G Kitchen
Grzyby marynowane w occie 369

Podgrzybki marynowane w occie to kolejny sposóbna wykorzytanie zebranych grzybów.  Składniki: ok 1 kg podgrzybów kilka sztuk maślaków 2 szklanki octu 10% 6 szklanek wody

Lena Gotuje
Cóż za kolor, cóż za smak! Czyli syrop z owoców czarnego bzu 159

Tak jak pierwszy dzień jesieni zaskoczył nas słońcem, które niestety już następnego dnia schowało się za grubą warstwą ołowianoszarych chmur, tak pierwszy października wcale nie był

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grzyby w occie - przepis uniwersalny mojej babci. 180

Grzyby do octu wkłada się od pokoleń. Jest to bardzo skuteczny sposób, by zachować je na długo. Takie marynowane borowiki, podgrzybki czy nawet

Poezja Smaków - blog kulinarny
Marynowane skarby jesieni 100

Skoro spacerom do lasu cały czas jeszcze towarzyszą obfite zbiory grzybów, to oczywiście nie mogło być inaczej. Marynuję. Niewielkimi porcjami, ale kilka niedużych słoiczków się uzbierało

Pichceniomania
DŻEM JABŁKOWY Z CYTRUSOWĄ NUTĄ 139

Kiedy za oknem będzie biało i mroźno, przyniesiony z piwniczki słoiczek pysznego, pachnącego latem i sadem słoiczka dżemu będzie miłym wspomnieniem wakacji. Położony na kanapce, czy

Z Majeczką w kuchni
Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku 393

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Ratatouille do słoików 160

Ratatouille ( ratatuj) czy leczo? Można  by snuć wywody potwierdzone przez znawców kuchni. Dla mnie ratatuj to takie leczo bez mięska i zamknięte w słoiku, by

W kuchennym oknie Ewy
KANIE PIECZONE - MARYNOWANE + FILMIK 258

Kanie pieczone i marynowane to przysmak nie jednej osoby. Kiedy już je nazbieram zawsze przygotowuję ten przepis, ponieważ grzybki są przesmaczne. Delikatne w octowej zalewie, po

Kulinarne Fantazje Marioli