Kilka razy w roku potrzebuję do wypieków twardej marmolady, która nie wycieka z ciastek lub bułeczek podczas pieczenia. Stosowanej kupnej mnie przeraża (czego w niej nie
Weekendy w domu i ogrodzieMój synuś je uwielbia. Dla mnie zbyt ostre, on jest zachwycony. Na 4 słoiczki zużyłam: 1 kg malutkich ogórków 2 łyżki soli 1 czubata łyżka ostrej
MojaQchnia.plTo jest wersja bez cukru. Taki sok łączyć z miodem i z cytryną. Doda nam witamin na cały dzień. Ja pije ten sok codziennie rano na
Kuchnia PokoleńCukinii na straganach dostatek, a i u mnie na działce jej nie brakuje. Polecam zatem jej zrobienie na zimę. Ja najbardziej ją lubię w wersji słodko
Gosia gotujeWitajcie :) Mamy sezon na świeże buraczki więc dzisiaj ma dla Was propozycję sałatki z papryką i cebulką. Po prostu pycha a na zimę jak znalazł wystarczą
Sama słodycz i szczypta chiliZaczynając ten wpis mam od razu pewien problem. Pigwówka to właściwie nalewka z owoców pigwy, takich większych, i prawdę mówiąc według mnie lepiej nadających się na
Smaczna PyzaPowidła śliwek z sokiem z cytryny oraz otartą skórką .Połączenie tych składników powoduje ,że powidła są niesamowicie smaczne . Składniki: 2 kg śliwek 500 g cukru trzcinowego
Ugotujmy CośNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiZapach zalewy jak dla mnie był genialny:)))) Składniki: 1,5 kg niewielkich ogórków - kiszeniaków, 3 gałązki świeżego kopru, 3 gałązki natki pietruszki, gałązka świeżego lub łyżeczka
Anioły w kuchniHej! Jeszcze udało mi się kupić papryczki czereśniowe. Ciągle odkładałam wyjście na rynek, no i o mały włos bym nie przegapiła zakup tych smacznych papryk. Jeśli
Tylko pysznieOgórki przetwarzałam w tym roku na różne sposoby. Pierwszy i podstawowy to ogórki kiszone, później przecier ogórkowy (na zupę, którą kocham od dziecka) oraz ogórki w
Karola gotujeTo była czysta próba. O ile jagodowych dżemów "przerobiłam" już dość sporo, borówkowego nie robiłam nigdy. I chyba rzadko spotyka się przepisy z borówek amerykańskich, a
FitKotPowidła śliwkowe o bardzo intensywnym smaku i pięknym ciemnym kolorze. To tradycyjny przepis z dawnych lat. Powidła smaży się przez 3
KuchniaWeDwoje.pl