przetwory - 15331 przepisów (strona:646/1023)

Boczniaki alla ryba po grecku do słoików. 175

Witajcie :) Mamy już jesień i okres grzybowy, bardzo lubię chodzić do lasu i zbierać grzyby ale jeść je to już nie bardzo. Grzyby z reguły są

Sama słodycz i szczypta chili
Sos z cukinii do kanapek do słoików na zimę 178

Ten sos, obok słynnego już sosu paprykowego to drugi z moich ulubionych dodatków do kanapek. Smakuje wprost wyśmienicie. Składniki: 2 kg cukinii ½ kg białej cebuli czerwona

Tradycyjna Kuchnia
Marynowane prawdziwki 99

Sezon w pełni. U nas w Lubuskie lasy wynagradzają poprzednie lata posuchy. A prawdziwki marynowane to chyba najsmaczniejsze marynowane grzyby.  Składniki 1 kg prawdziwków 1

R'n'G Kitchen
Grzyby marynowane w occie 404

Podgrzybki marynowane w occie to kolejny sposóbna wykorzytanie zebranych grzybów.  Składniki: ok 1 kg podgrzybów kilka sztuk maślaków 2 szklanki octu 10% 6 szklanek wody

Lena Gotuje
Cóż za kolor, cóż za smak! Czyli syrop z owoców czarnego bzu 200

Tak jak pierwszy dzień jesieni zaskoczył nas słońcem, które niestety już następnego dnia schowało się za grubą warstwą ołowianoszarych chmur, tak pierwszy października wcale nie był

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Grzyby w occie - przepis uniwersalny mojej babci. 238

Grzyby do octu wkłada się od pokoleń. Jest to bardzo skuteczny sposób, by zachować je na długo. Takie marynowane borowiki, podgrzybki czy nawet

Poezja Smaków - blog kulinarny
Marynowane skarby jesieni 141

Skoro spacerom do lasu cały czas jeszcze towarzyszą obfite zbiory grzybów, to oczywiście nie mogło być inaczej. Marynuję. Niewielkimi porcjami, ale kilka niedużych słoiczków się uzbierało

Pichceniomania
DŻEM JABŁKOWY Z CYTRUSOWĄ NUTĄ 176

Kiedy za oknem będzie biało i mroźno, przyniesiony z piwniczki słoiczek pysznego, pachnącego latem i sadem słoiczka dżemu będzie miłym wspomnieniem wakacji. Położony na kanapce, czy

Z Majeczką w kuchni
Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku 439

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Ratatouille do słoików 197

Ratatouille ( ratatuj) czy leczo? Można  by snuć wywody potwierdzone przez znawców kuchni. Dla mnie ratatuj to takie leczo bez mięska i zamknięte w słoiku, by

W kuchennym oknie Ewy
KANIE PIECZONE - MARYNOWANE + FILMIK 294

Kanie pieczone i marynowane to przysmak nie jednej osoby. Kiedy już je nazbieram zawsze przygotowuję ten przepis, ponieważ grzybki są przesmaczne. Delikatne w octowej zalewie, po

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy pasztet 152

Pasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy  szynką. Ja  i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato

Gosia gotuje
Dżem malinowy z pulpy po soku 351

W tym roku zrobiłam sok z malin i został mi garnek pulpy owocowej. Postanowiłam ją wykorzystać i zrobić choć kilka słoiczków dżemu, aby wszystko nie poszło

Kuchnia domowa Ani
Konfitura z aronii 234

Konfitura z aronii Zapraszam wszystkich posiadaczy tego wspaniałego, pełnego witamin owocu do zrobienia szybkiej konfitury. Jest to proporcja do zrobienia jednego słoiczka. Składniki:  300 g

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania