W tym roku na działce mamy niesamowity urodzaj na aronię. I to nie tylko u nas tak jest, ale wszędzie, gdzie się spojrzy, jak są
Gosia gotujeSoki najlepiej powstają warzone w sokowniku. Jednak nie każdy posiada takowy w domu, a ponad to, dla niewielkiej ilości owoców po prostu nie opłaca się go
PichceniomaniaSezon na grzyby w pełni. Trzeba więc czerpać z darów natury. Składniki 1 kg maślaków 1 szklanka octu 10 % 1 l wody liście laurowe ziele
R'n'G Kitchen6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z cukinii. Składniki 1 kg cukinii 3 łyżki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 galaretka
PysiaGotuje.plWitajcie :) Ostatnio pogrzebałam w starym zeszycie i znalazłam przepis na ryżowiec. Przepis dawno temu dostałam od teściowej, robiłam to danie kiedyś ale potrzeba do niego pomidorów
Sama słodycz i szczypta chiliPoszłam za ciosem i po ogórkach kanapkowych z kurkumą , zrobiłam te, z papryką i dodatkiem curry. Dzisiaj po dwóch tygodniach, otworzyłam słoiczek, żeby porównać smaki
Gosia gotujeCzas na grzyby! Z wyprawy do lasu prosto do słoika, bogactwa które dała nam natura nie sposób przecenić, borowiki w occie winnym wcale nie są trudne
Wanilia i KardamonŻółciak siarkowy bardzo smaczny grzyb jadalny. Można go spotkać od maja do września, rośnie na pniach drzew i przypomina wyglądem hubę tylko bardzo żółciutką. Rosną zazwyczaj
Moje Małe CzarowanieSkładniki: grzyby leśne, u mnie drobne podgrzybki sól zalewa na 3 słoiki 250 ml: 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu 5 dkg cukru 3 liście laurowe
czarrna od kuchniTak o poranku powstaje powidło bez cukru.tradycyjne w smaku. Takie jak kiedyś robione bez pośpiechu i z sercem. Składniki; Śliwki, Wykonanie' Śliwki myjemy, wyciągamy pestki. układamy
Anioły w kuchniSok z dyni Zawiera witaminę A, B, B1, B2, C, E, PP, składniki mineralne takie jak miedź, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, zawiera również błonnik Dzisiaj
Anioły w kuchniDomowa wegeta chodziła za mną od dawna. Przepisów w internecie jest wiele, a ja w związku z tym postanowiłam tak je wykorzystać, że posprawdzałam co zazwyczaj
Gotowanie z pasjąKilka razy w roku potrzebuję do wypieków twardej marmolady, która nie wycieka z ciastek lub bułeczek podczas pieczenia. Stosowanej kupnej mnie przeraża (czego w niej nie
Weekendy w domu i ogrodzieMój synuś je uwielbia. Dla mnie zbyt ostre, on jest zachwycony. Na 4 słoiczki zużyłam: 1 kg malutkich ogórków 2 łyżki soli 1 czubata łyżka ostrej
MojaQchnia.pl