Konfitura z fig (dżem figowy)

Konfitura z fig (dżem figowy)

Konfitura z fig (dżem figowy)

Konfitura z fig smakuje wybornie nie tylko na świeżej chałeczce czy z croissantami. Polecam Wam ją w szczególności na pajdzie chleba na zakwasie (świeżego lub tostowanego) w towarzystwie koziego sera. Taką kanapkę z serem i konfiturą figową warto posypać dodatkowo orzechami włoskimi. Jeśli nie lubicie kozich serków, to w ich zastępstwie równie pyszne będą sery pleśniowe lub śmietankowe do smarowania. Do tego lampka wina i pyszna, prosta kolacja gotowa. Konfitura z fig (dżem figowy): 1 kg świeżych fig 3/4 sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.