Ogórki na zimę. W ketczupowej zalewie

Ogórki na zimę. W ketczupowej zalewie

Ogórki na zimę. W ketczupowej zalewie

  Jeszcze wieczorem, przed wyjazdem na wakacje przygotowałam te cuda. W szale wakacyjnych przygotowań zapomniałam o kilku składnikach i miałam trochę obaw czy całość wyjdzie jak należy. Okazało się, że nie potrzebnie. Ogórasy smakują super – są lekko pikantne. Z pewnością zostaną wykorzystane zimą.   Do przygotowania ogórków w keczupowej zalewie potrzebujemy: 1.5 kg ogórków zielonych (takich do kiszenia) 1 kg marchewki (najlepiej bio) liście laurowe (po 1 szt na słoik) ziele algielskie (u mnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję