Kanapka z awokado i jajkiem to kolejna propozycja na szybkie, zdrowe i bardzo dietetyczne śniadanie. Przepis jest bardzo szybko, a posiłek smaczny z całą masą zdrowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ta potrawka to takie trochę jedzenie z odzysku. Mieliśmy gotowane udka z krupniku , była też z tego krupniku marchewka. No przecież nie wyrzucimy. Ania chwilę pomyślała
Marder&Marder ManufactureMąka krupczatka 500 g Drożdże świeże 25 g Woda ciepła/letnia 500 ml Sól 2 łyżeczki Cukier łyżka Otręby 1/2 szklanki ( dowolne, użyłam owsianych) Dodatkowo do posypania chleba: siemię lniane, słonecznik, sezam Przygotowanie: Do miski przesiać mąkę, dodać otręby oraz sól. W osobnej misce wymieszać wodę z cukrem oraz drożdżami. Mokre składniki wlać di suchych i dokładnie wymieszać przez kilka(...)minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 190 stopni i piec około 50 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, a po lekkim przestudzeniu wyjąć z keksówki. Chleb najlepiej kroić po całkowym przestudzeniu. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy
Kulinarne przygodyPrzygotowujecie pasty do chleba? Macie swoje ulubione? Pasty jajeczne i pasty rybne darzę sentymentem, ponieważ pojawiały się często w moim domu rodzinnym. Jestem tez wielką fanką past do pieczywa warzywnych, hummusów, dipów. Takie pasty wykorzystuję nie tylko do kanapek, ale faszeruję nimi naleśniki i tortille. Po więcej przepisów zajrzyjcie do działu Przepisy na pasty do chleba Smacznego! PRZEPIS NA PASTĘ
Dorota SmakujePodstawą śniadania wielkanocnego jest oczywiście święconka, w której obowiązkowo powinny znaleźć się produkty o określonej symbolice. I tak, w tradycyjnej święconce nie może zabraknąć: jaj – symbolu odradzającego się życia, chleba – gwarantującego pomyślność i dobrobyt, soli – będącej sednem życia i prawdy, chrzanu – symbolu siły i zdrowia oraz baranka (zwykle z masła lub cukrowego) – oznaczającego zmartwychwstałego Chrystusa. W koszyczku najczęściej umieszczamy także(...)Świąteczne śniadanie uzupełniamy także o ciepły posiłek – ten zwykle zdominowany jest przez tradycyjny żur z białą kiełbasą, jajkiem a nawet chrzanem . Domowy żurek na zakwasie nierzadko serwowany jest w chlebie. Kuchnia na Wielkanoc obfituje w wiele przepisów na jaja w różnej postaci – jajka w majonezie, zapiekane czy faszerowane w skorupkach to punkt obowiązkowy na wielu polskich stołach. Rodzinny świąteczny obiad
Kulinarne PrzebojeSzybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kocham podpłomyki miłością wielką. Rzadko kupuje chleb, a czasami do niektórych potraw aż prosi się dodać coś mącznego do przegryzania. Wtedy zagniatam szybko mąkę z wodą i smażę chwilę takie placki na suchej patelni. Jeszcze lepsza wersja powstaje na jogurcie naturalnym. Poniżej przepis na jogurtowe Read More Artykuł Jogurtowe podpłomyki – prosty zamiennik chleba pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonAnia zrobiła rewelacyjny krupnik. Taki trochę inny niż tradycyjny, nieco wzbogacony. Śmiało mogę powiedzieć, że to jeden z lepszych krupników jakie jadłem. Ania w ogóle rewelacyjne
Marder&Marder Manufacturedomowe trufle migdałowo-daktylowe. Przygotujecie je dosłownie w kilka minut. Czasem na prawdę warto sięgnąć po takie zdrowe słodkości. W składzie znajdziecie daktyle, migdały, mąkę kokosową i Melasę z chleba świętojańskiego (karob). Zdrowo i pysznie Kto się skusi na taki deser? U nas po truflach został już tylko ślad na talerzu Składniki: 250 g suszonych daktyli 100 g migdałów krojonych(...)kostka 2-3 łyżki mąki kokosowej + do obtoczenia trufli około 2 łyżek karobu Melasy z chleba świętojańskiego BAKRA Przygotowanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 15-20 minut, odlewamy wodę zostawiając gdzieś w szklance niewielką ilość. Daktyle przekładamy do misy blendera z nożami, miksujemy (ja nie robię tego dokładnie, ale możecie zmiksować mocniej). Następnie dodajemy pokrojone migdały (kosteczka), karob
Słodkie okruszkiowoców i warzyw i aromatycznymi suszonymi grzybami oraz DobreKonopie.pl - producent prozdrowotnych olejów, odżywek na bazie białka konopnego, łuskanych, prażonych nasion nasiono i herbatek z liści konopi. Hitem warsztatów był chleb z mąki konopnej, na który przepis pojawi się niebawem na blogu. Zdrowy, pyszny chleb o niesamowitym wprost smaku, znikał w oka mgnieniu. Doskonałe przetwory owocowe zagwarantowała firma Stovit, świeże zioła
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy ciasto, podsypujemy mąką i zagniatamy, aby było elastyczne. Przykrywamy ściereczką, odkładamy na około 30 -35 minut. Roztrzepanym jajkiem z mlekiem smarujemy chleb. Posypujemy z góry ziarnami. Piekarnik wraz z naczyniem żaroodpornym nagrzewamy do 200 stopni. Przekładamy ostrożnie chleb do naczynia. Przykrywamy. Pieczemy przez 35 minut, a następnie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy kolejne
Lena GotujeJeśli macie ochotę na sycącą przekąskę, to te rogale będą strzałem w 10. Proste w zrobieniu, sycące, a co najważniejsze – smaczne. Nie ma z nimi wiele
Marder&Marder Manufactureprzyjęciu, a nawet na stole wielkanocnym. Smörgåstårta to danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a smakuje jak sandwich, czyli kanapka. Pyszna, wypasiona kanapka zrobiona z chleba pszennego lub żytniego. Z wieloma warstwami past na bazie jajek, majonezu lub sera. Do tortu kanapkowego często dodaje się
dolcevitainmykitchenKilka miesięcy myślałam, walczyłam, w końcu uległam i kupiłam książkę Sarah Rainey "Trzyskładnikowe wypieki". Czemu się wahałam? wiedziałam, że piekąc z niej będę działać na półproduktach
Dzieje kuchennej Wiewiórysię Wam gdzieś zdobyć tureckie chlebki :( Chyba, że poszukacie w tureckich knajpkach, oni często tam je pieką, żeby dodawać do hummus. Warto poszukać, ponieważ jest to niezwykle smaczny chleb. My go uwielbiamy. Jeśli nie znajdziecie to możecie wykorzystać chleb naan. Z tym chyba nie będzie problemu. Przepis mega prosty i szybki do zrobienia. A wyglada to tak : Składniki: 2 tureckie
vegetanie