Klasycznie śliwkowe powidła zyskają doskonały, smak dzięki dodatkowi czekolady. Śliwki z czekoladą to niezawodne połączenie. Takie powidła możemy wykorzystać do pieczywa, naleśników, gofrów, ciast, czy po
Pyry na GazJesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo
Kuchcik gotujeBURACZKI DO KOTLETA Jak w domu przygotować przepyszne buraczki do obiadu - najlepszy przepis na buraczki obiadowe na zimę - przepis krok po kroku. Buraczki te można
Moja Książka KucharskaKiszone rydze to smak, którego prawie nie pamiętam. Jadłam je wiele lat temu i później nie miałam już okazji. Po prostu nie spotkałam mleczaja rydza w
Smaczna PyzaDzięki mniam-mniam , za świetny przepis na grzyby. Już sprzedany dalej. Składniki 1 kg ugotowanych grzybów pół kg cebuli 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki oleju Zalewa
R'n'G KitchenKolejna propozycja pysznego domowego keczupu. Tym razem w roli głównej zagrała cukinia, którą otulił koncentrat pomidorowy. Keczup ten smakiem przypomina sklepowy, ale jest o niebo lepszy
peggiwkuchniOstatnio kupiłam w dobrej cenie sporą ilość papryki i żeby się nie zmarnowała postanowiłam ją zaprawić by móc zimą po nią sięgnąć. Domownikom bardzo zasmakowała. Wyszło
Motylkowa Kuchnia*składniki: ok. 3000 g śliwek węgierek 120 g kakao 200 g orzechów włoskich cukier do smaku wykonanie: Śliwki myjemy, wypestkujemy. Przekładamy do brytfanki lub garnka z
Domowy Smak JedzeniaNasze tegoroczne odkrycie i wielki hit tego sezonu. Kurki marynowane, bo o nich mowa, totalnie zauroczyły nas swym smakiem. I pomyśleć, że nigdy nie
Smaczne ZdroweMiodówki to nic innego jak maślaki pstre . Moja Babcia mówiła na nie jakubki, a słyszałam jeszcze inne nazwy - m.in. hubanki, bagniaki, pociechy, muchowiki czy siniaki. Znam
Smaczna PyzaKolejne słoiczki do zimowej kolekcji, zrobione. Tym razem w zalewie miodowej, dokładnie takiej samej, jakiej użyłam do marynowanej papryki. Zimą taka sałatka jest niezastąpiona do hamburgerów
Gosia gotujeKiedy tylko zaczyna się jesienna plucha, zaczynają się przeziębienia i różne choroby. Warto więc już teraz zadbać o swoją odporność stosując różne domowe sposoby. Wykonanie domowego
WielopokoleniowoNie wyobrażam sobie, aby mogło ich zabraknąć w mojej spiżarni. U nas w domu nie kisimy buraków na barszcz Wigilijny, bo zwyczajnie z kiszonych nam nie
Gosia gotujeTaki pomysł podsunęła mi moja siostra. Spróbowałam, fajnie w zimie poczuć smak jesieni. Kanie od spodu oczyścić pędzelkiem, kapelusze wytrzeć suchym ręczniczkiem. Kapelusze położyć na suszarce
Kuchnia Pokoleń