Pigwa w syropie

Pigwa w syropie

Pigwa w syropie

Tak przygotowane owoce można wykorzystać do deserów i ciast,a sok do słodzenia, polewania deserów lub do zrobienia kompotu Składniki owoce pigwy  syrop  2 kg cukru  5 l wody Sposób przygotowania przepisu 1.  Owoce obrać pokroić na ćwiartki poukładać w słoikach 2.  Z wody i cukru zagotować syrop gorącym syropem zalać owoce zakręcić słoiki wstawić do piekarnika na blachę wypełnioną ciepłą wodą pasteryzować 130 stopni ok 2 godzin . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

syrop, deser, desery, słoik, ciasto, przetwory

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.