Lubczyk rośnie w ogródku w takim tempie, że nie nadążam go wykorzystywać na bieżąco, więc postanowiłam zrobić pastę z lubczyku. Pasta trochę przypominająca maggi bez żadnych
talerz przyjemnościSmaczna jako dodatek i jako przekąska. Składniki: (6 słoików 550 ml) Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 szklanka octu 10% 1 łyżka kopiasta miodu 1/2 szklanki
W Moim Magicznym DomuCukinia - jedno z warzyw które kojarzy mi się z jesienią ponieważ pojawia się dopiero pod koniec sierpnia i może długo leżakować zanim ją przerobimy czyli
Życie zaczyna się w kuchniKiszonki są bardzo zdrowym dostarczycielem potrzebnych organizmowi bakterii, podnoszą odporność. Pewnie ucieszy Cię wiadomość, że kiszone jabłka zachowują wszelkie dobroczynne właściwości jabłek świeżych, wzbogacając je
Anioły w kuchniSkładniki 3 kg buraki czerwone umyte ugotowane do miękkości,obrane sok z kiszonych ogórków ( na 3 kg buraków, sok
w mojej kuchniCześć Dziś już 1 września. Wakacje już się skończyły. Niedługo skończy się kalendarzowe lato (choć patrząc na dzisiejszą pogodę to już się niestety skończyło). "Sezon ogórkowy
blog.moje-pasje.infoNie wiem, czy na porzeczki nie jest już troszkę późno. W moim warzywniaku jeszcze są, więc postanowiłam z nich zrobić kilka słoiczków frużeliny. Na zimę będzie
Codzienna kuchnia niecodziennaSok z owoców czarnego bzu jest wprost nieoceniony,szczególnie w czasie przeziębień i infekcji. Lista zalet czarnego bzu jest bardzo długa i nie
Niespełnione zdolności kulinarneNalewka z aronii i jabłek jest łagodna, chociaż sama świeża aronia ma taką mało przyjemną goryczkę i cierpkość. Znawcy zalecają dodanie do niej, podczas gotowania, garści
Smaczna PyzaHej! Od wielu lat czarny bez uznawany jest za roślinę leczniczą. W medycynie ludowej wykorzystywany jest do łagodzenia gorączki, kaszlu bo ma właściwości antybakteryjne i wykrztuśne
Tylko pysznieW powietrzu czuć już koniec lata, jesień idzie dużymi krokami, dni są coraz krótsze, a babie lato wplata nam się we włosy. Jest to również pora
Apetyczna babeczkaSezon na ogórki powoli dobiega końca, chyba ze ktoś tak jak my siał ogórki w różnych odstępach czasu i nadal się nimi cieszy ;) Popularne w całym
Życie zaczyna się w kuchniKimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy
Di gotujeKrewetki oczyścić i osuszyć. Wlać na patelnię około 4 łyżki oleju , rozgrzać i smażyć na nim krewetki, czasami zamieszać około 10 minut , w między czasie dodać
Pasje JolkiU mnie na działce mirabelki nie rosną, ale podchodząc do ogrodzenia i zarazem wejścia na działki rośnie olbrzymia mirabelka, potem kolejna, przy mijaniu mostku nad niewielkim
Gosia gotuje