Konfitura z aronii

Konfitura z aronii

Konfitura z aronii

Konfitura z aronii Zapraszam wszystkich posiadaczy tego wspaniałego, pełnego witamin owocu do zrobienia szybkiej konfitury. Jest to proporcja do zrobienia jednego słoiczka. Składniki:  300 g świeżej aronii (Polska) 4 łyżki miodu  2 łyżki cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego  Wykonanie:  Opłukaną aronię umieścić w przygotowanej patelni lub garnku, dodać miód, cukier, wanilię, a następnie doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem przez około 30 minut. Przełożyć gor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.