Zjedliście już wszystkie pomidory z krzaczków czy macie jeszcze jakieś zielone w zanadrzu, które i tak już koloru raczej nie nabiorą przy takiej pogodzie...? Bo jeśli
Kuchnia w czekoladzieBardzo dobre jajeczka, kolorowo i pysznie. Jajka ugotować na twardo ostudzić. Oskrobać z łupinek. Cztery jajka przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki
Kuchnia PokoleńSok z owoców bzu czarnego na miodzie z cytrynowym aromatem...nie jest to typowy sok konsumpcyjny, lecz trzeba go traktować jak lekarstwo. Jest też bardzo pracochłonny
Kuchnia MagdaLenyPierwsze skojarzenie, gdy słyszę słowo "paprykarz"? - szczeciński, oczywiście;) Całkiem słusznie, gdyż pod taką nazwą w 1967 roku pojawiła się konserwa rybna, produkowana przez zakład rybacki
Obiad gotowySkładniki: ciemne winogrona mocno dojrzałe 4 kg, woda 1,5 litra, czekolada gorzka 100 gram, cukier 3/4 kg, żelfix 3:1 1 opakowanie zawsze owoce gotuję
W Mojej Kuchni LubięSkładniki 1 kg marchwi pokrojonej w kawałki,plasterki 1 kg cebuli pokrojonej w piórka 1 kg fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki 2-3 cm 1 kg
w mojej kuchniBuraczki tarte są bardzo łatwe w przygotowaniu a można je wykorzystać na wiele sposobów. Można je od razu prosto ze słoika podać na zimno jako dodatek
Monia miesza i gotujeKorzystając z resztek dostępnej cukini chciałam Wam pokazać jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego –
Szybko Tanio SmaczniePolecam taki schab, jest delikatny i pyszny. Można go przygotować wcześniej i będzie sobie czekał w lodówce na gości. Przygotowanie marynaty do schabu – wszystkie składniki wrzucić
Kuchnia PokoleńBardzo smaczny mus jabłkowy. Czarny bez nawet taka mała ilość zmienia smak i nadaje super aromatu. Jabłka umyć i obrać, wyciąć gniazda nasienne. pociąć Jabłka na
Kuchnia PokoleńDzisiaj nie wykrzesam z siebie żadnych cudnych myśli. Mój umysł nie jest specjalnie wylewny wieczorem. Co innego rano. Wcześnie rano czasami. Wówczas nawet największy bełkot da
My simple kitchenMasło - niezbędny składnik naszej codziennej diety i pyszny dodatek wzbogacający smak naszych dań - niestety bardzo podrożało, nawet o 70%. Czym jest spowodowana ta podwyżka ? W
Kulinarne przygody GatityTo sałatka, której nie może zabraknąć w mojej zimowej spiżarni.Jest przepyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle uniwersalna. Świetnie smakuje na kanapkach, czy jako dodatek
Gosia gotujeW tym roku na brak grzybów narzekać nie można, bo jest ich zatrzęsienie w lasach i na bazarach.Warto zatem skorzystać z okazji i przygotować ich większy
Gosia gotuje