5 kg śliwek węgierek pół łyżeczki skórki z pomarańczy duży gar Wymyć i wypestkować owoce. Zagotować a następnie zmniejszyć palnik na mały i smażyć
AZgotuj!Bardzo lubię mieszać tradycyjne przepisy z orientalnymi, dlatego właśnie zaryzykowałam i pozmieniałam przepis i stworzyłam kolorową paprykę z przyprawą curry. Papryka jest chrupiąca z posmakiem
W Moim Magicznym DomuZapraszam do mojej kuchni na pomidorowe szaleństwo Składniki: 3 kg pomidorów 2 łyżki soli Wykonanie; Pomidory należy umyć, zalać wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Obrane warzywa mieszamy
Anioły w kuchniDosyć czasochłonna w przygotowaniu sałatka ale za to oszczędza czas przygotowania późniejszych obiadków. Jest niezwykle łagodna, lekko słodka i lekko kwaśna i miło
Ze smakiem bez glutenuJeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba. Składniki 10 kapeluszy kani 4 jajka bułka tarta masło sól
R'n'G KitchenWzmacnia organizm, zwalcza gorączkę, łagodzi kaszel; jego cenne właściwości wykorzystywane są już od wielu lat. Z czarnego bzu wykorzystać możemy kwiaty, robiąc z nich delikatny syrop
WielopokoleniowoNowy pomysł na wykorzystanie dyni. Dżemik jest pyszny. Moja siostrzenica Luizka zrobiła ten dżemik razem z synkiem. Pyszny, polecam. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na
Kuchnia PokoleńSkładniki: śmietana 36% 500 ml, sól 2 szczypty, woda zimna - ile potrzeba śmietanę 36% mocno zimną (do zamrażalnika przed ubijaniem włożyłam na 30 minut) wlać do
W Mojej Kuchni LubięKtóż nie lubi marynowanych grzybków. Są doskonałe jako dodatek do zimowych obiadów oraz niezastąpione przy innych okazjach. Aura w tym roku sprzyja grzybobraniu przynajmniej w mojej
Karczma HonoriettyHej! Tym razem mam doskonałą recepturkę na maliny. W chłodne jesienne dni sok malinowy z herbatą przyniesie nam odrobinę radości. A co najważniejsze - jest szczególnie dobry
Tylko pysznieSwego czasu miętę kupowałam. Ile razy ja przesadziłam, to nic z niej nie wyrosło. Aż do ubiegłego roku, kiedy to wyrosła piękna i mogłam zebrać jej
Kuchnia w czekoladzieMój świat od dzisiaj już nie jest taki sam... Za oknem pierwsze oznaki nadchodzącej jesieni, a ja, opatulona bluzą i szalikiem, spacerowałam po okolicy, podśpiewując pod
PichceniomaniaKonfitura (dżem) z jabłek i cukinii o aromacie cytrynowym doskonale sprawdzi się do naleśników, gofrów albo domowych wafli. Można też dodać ją do ryżu na ciepło
Bon appetit mon amie