Hej! Po raz pierwszy robiłam syrop miętowy z dodatkiem cytryny, ale mogę już powiedzieć, że nie po raz ostatni. Woda z dodatkiem tego syropu gasi pragnie
Tylko pysznieBób kocham miłością pierwszą i zajadam go na różne sposoby. Poszukajcie zresztą w zakładce bób , może coś Was zainspiruje. Zauważyłam przepis na kiszony bób u Pyzy
Moje Małe CzarowanieSezon wiśniowy w kuchni. Składniki: 1,2 kg wiśni 80 dag cukru 1 żelfix Wykonanie; Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i
Anioły w kuchniSłoiki,słoiki,słoiki...teraz kolej na fasolkę szparagową,którą uwielbiam latem ,ale żeby cieszyć się nią również zimą robię do słoików ,bez octu i dodatków ,żeby
Swojskie jedzonkoTo idealny napój na lato . Kojarzy mi się z dzieciństwem i wakacjami na wsi. Kiedy dorośli pracowali przy sianie czy zbożu, dzieciaki mogły zająć się czymś
Smaczna PyzaParę tygodni temu w duńskiej telewizji premierę miał program, który przyprawił o szybsze bicie serca nie tylko cukierniczych amatorów, ale też profesjonalistów. Mowa o Sukkertoppen , czyli
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiele osób dopytuje o ogórki w curry. Ja niestety takich nie robię bo nie lubimy tej przyprawy. Ogóreczki te robi moja Mama więc polecam jej przepis
Monia miesza i gotujeKolejny pomysł na ogóreczki do słoików,tym razem w chilli i czosnku-lekko pikantne,lekko słodkie-pyszne!! Składniki: 2,5 kg ogórków 3 łyżki
Swojskie jedzonkoBardzo lubię kalafiora kiszonego, używam go do różnych sałatek i surówek, a nawet jem solo. Moim zdaniem smakuje dużo lepiej niż surowy, ma lekko słodki smak
Bajeczna KuchniaPyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo ale to bardzo chętnie zajadamy sie nim. Do przygotowania dżemu użyłam cukru
Życie zaczyna się w kuchniŚwietny pasztet z piersi kurczaka, który doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie. Główną zaletą jest nie tylko bardzo duża ilość białka, ale także fenomenalny smak. Pasztet
Programista w kuchniW mojej kuchni czerwone porzeczki zawsze były na drugim miejscu. U babci w ogródku porzeczkowe krzaki rosły w długim rzędzie, było ich chyba z 9 samych
Obiad gotowyGdy tylko zaczyna się sezon wiśniowy przygotowuję syrop z agrestu i wiśni. Jest słodki, lekko kwaśny o pięknym kolorze i orzeźwiającym smaku. Zaprawiam go do butelek
Pyry na GazBardzo lubię galaretkę z czerwonej porzeczki. Pamiętam jak w dzieciństwie jadłam kanapki z galaretką z czerwonej porzeczki i popijałam zimnym mlekiem. Do tej pory lubię takie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepis od mojej siostry-bardzo fajne ogóreczki,jak sama nazwa mówi idealne na każdą imprezę,jak i do obiadu-polecam gorąco Składniki: 2,5 kg średnich
Swojskie jedzonko