Świetny pasztet z piersi kurczaka, który doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie. Główną zaletą jest nie tylko bardzo duża ilość białka, ale także fenomenalny smak. Pasztet
Programista w kuchniW mojej kuchni czerwone porzeczki zawsze były na drugim miejscu. U babci w ogródku porzeczkowe krzaki rosły w długim rzędzie, było ich chyba z 9 samych
Obiad gotowyGdy tylko zaczyna się sezon wiśniowy przygotowuję syrop z agrestu i wiśni. Jest słodki, lekko kwaśny o pięknym kolorze i orzeźwiającym smaku. Zaprawiam go do butelek
Pyry na GazBardzo lubię galaretkę z czerwonej porzeczki. Pamiętam jak w dzieciństwie jadłam kanapki z galaretką z czerwonej porzeczki i popijałam zimnym mlekiem. Do tej pory lubię takie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepis od mojej siostry-bardzo fajne ogóreczki,jak sama nazwa mówi idealne na każdą imprezę,jak i do obiadu-polecam gorąco Składniki: 2,5 kg średnich
Swojskie jedzonkoGranatowe niebo. Mała sukienka w złote flamingi. Buzia upaćkana od czerwonych porzeczek. Korniszony. Obowiązkowe ogórki w każdej piwnicy. Niezastąpione do obiadu, sałatek czy jako zakąska. Każda
My simple kitchenMam dzisiaj dla Was propozycję na przerośnięte ogórki. Ostatnio na swoim ogrodzie nie zrywałam ich przez dwa dni, chciałam aby podrosły troszkę większe na kiszone, wchodzę
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 1 kg moreli 60 dag cukru 1 cytryna 2 łyżki miodu (spadziowy) Sposób wykonania: Morele myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Owoce wkładamy
Qchnia po prostuDzisiaj propozycja na zamknięcie ogórków w słoiku. Ogórki w marynacie słodko - kwaśnej z papryką słodką i papryką ostrą, idealnie sprawdzają się na imprezkach. Składniki wkładane
Smak mojego domuOgórki konserwowe sprawdzają się świetnie jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Przepis na ogórki konserwowe, który zamieszczam poniżej, stosuje od lat . Jest bardzo prosty
Ugotujmy CośDo dużego glinianego gara dajemy duże ogórki i kisimy z dodatkiem chrzanu.kopru, liści wiśni i winogrona oraz ząbki obrane czosnku.Na dno garnka układamy liście chrzanu.winogrona i
Ugotujmy CośJak już wiecie urodzaj na cukinię. Dlatego każdy przepis na wykorzystanie jej mile widziany. Skoro można tak zrobić paprykę (co wo tym roku też zrobię na
Gotowanie z pasjąHej! Zapewne wiecie, że ogórki małosolne można robić na mokro, ale i na sucho. Dzisiaj podzielę się przepisem, który dostałam od Anny. Ania to taka kobietka
Tylko pysznieSos Ortolana 2017-07-22 11:10:16 Warto latem zamknąć w słoikach trochę wygrzanych w słońcu warzyw i cieszyć się ich smakiem zimową porą. Tym
Wędrówki po kuchniLawenda już przekwita, to już końcówka sezonu. A ja się Wam pochwalę, że w tym roku miałam pierwsze lawendowe zbiory. Po trzech latach nieudanych prób
Mania Wypiekania