suszona zupa rydzowa na bulionie warzywnym

suszona zupa rydzowa na bulionie warzywnym

suszona zupa rydzowa na bulionie warzywnym

Składniki 5 szklanek wody szklanka cebuli zeszklonej na złoto na 1 łyżce oliwki główka czosnku przekrojona na pół nie obrana 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 4-5 ziemniaków nać pietruszki parę gałązek sól i pieprz do smaku 1 szklanka zarumienionych grzybów u mnie rydze 2 marchewki kawałek selera Wykonanie Oczyścić warzywa,umyć i przełożyć do rondla z woda i gotować do miękkości. Cebulkę i grzyby zarumienić na złoto, na oliwie z oliwek. Dodać do wywaru warzywnego .Gdy warzywa są już miękkie ,a woda zmnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, seler, ziemniaki, marchewka, przetwory, obiad, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.