Kiepsko u mnie ostatnio z regularnością w prowadzeniu bloga. Choć może nie jest to do końca prawda, bo przecież wpisy pojawiają się regularnie, najwyżej dwa razy
Pożeraczka, czyli raz adobrzePo nalewce truskawkowej z ubiegłego roku zostało tylko wspomnienie więc trzeba było nastawić następną porcję. Tym razem robię jej więcej i przy okazji jeszcze inną wersję
Smaczna PyzaSoczysty, miękki schabik. Idealny do chlebka, śniadanie będzie wyborne. Polecam Bardzo prosty w wykonaniu, tylko trzeba dobrze dosolić wodę w której będzie się gotował schab. Nie
Kuchnia PokoleńMarynowanie już od setek lat traktowane było jako tradycja w niemal każdym domu i każdej kulturze. Na większą lub mniejszą skalę do zimy przygotowuje się każdy
COOKMAGAZINEPrzepyszny dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą whisky. Dzięki dodatkowi soku i skórki z cytryny jest lekko kwaskowy i absolutnie przepyszny. Składniki: 850g truskawek 850g rabarbaru
Pyry na GazNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiUwielbiam ten aromat kwiatu czarnego bzu, nie dałam go dużo. Mimo to jest wyczuwalny. Cukru można dodać mniej lub więcej. Zależy to jak kwaśne są owoce
Kuchnia PokoleńPyszna pasta na chlebek, wystarczy kilka minut i gotowa. Polecam. Łososia lekko rozdrobnić, dodać ugotowane jajka na twardo, chrzan, trochę pieprzu. Zmiksować za pomocą blendera. Miksowanie
Kuchnia PokoleńPrzepis na ten sos znalazłam na kanale youtubowym Piotra Ogińskiego z Kocham Gotować . Sos sweet onion jest podawany w Subway i uwielbiamy przez wielu bywalców. Można
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki 1,5 kg morele 1 szklanka cukru 1 litr wody 6-8 moreli do musu Wykonanie Morele umyć osuszyć ,wyjąć pestki. Sześć
w mojej kuchniMam nadzieję, że znajdziecie jeszcze surowiec do wypróbowania przepisu, który chcę Wam dzisiaj zaproponować. Wymagał trochę zachodu i testów, ale poniżej opisana wersja jest wypróbowana i
PichceniomaniaPrzepis na ten dżem znalazłam w książce „Kuchnia Polska“ Małgorzaty Caprari i od razu wiedziałam, że go przygotuję. Jest słodziutki, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami owoców
Pyry na GazSmalcu nie robię często, bo to i cholesterol i "boczki rosną", ale gdy w domu nastawiam ogórki małosolne, smalcu na kromeczkę dobrego pieczywa zabraknąć nie może
Gosia gotujeKwiaty czarnego bzu zawierają wiele cennych składników dzięki czemu mają działanie lecznicze i wspomagające nasz organizm. Z kwiatów czarnego bzu można przygotować pyszny syrop aby
Monia miesza i gotujeSmakuje wybornie, szczególnie że z własnej działki. Składniki 1 kg truskawek 1-1,5 szklanki cukru (zależy od słodyczy truskawek) sok z jednej średniej cytryny
R'n'G Kitchen