przetwory - 14998 przepisów (strona:663/1000)

Domowy chrzan 182

  W moim dom rodzinnym chrzan obowiązkowo musi być na świątecznym stole. Pyszny aromatyczny, kremowy i bardzo ostry taki jak najbardziej lubię. Taki chrzan jest

magiczna kuchnia Kasi
DZEM ANANASOWY Z KAWALKAMI OWOCOW 86

DŻEM ANANASOWY Z KAWAŁKAMI OWOCÓW Niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu, taki właśnie jest ten dżem ananasowy. Można go przygotować w zasadzie o każdej porze roku

Moja Książka Kucharska
OGORKI WARSZAWSKIE 133

OGÓRKI WARSZAWSKIE Nie można zbyt długo przechowywać świeżych ogórków, ale kiszone lub konserwowe przetrwają nawet cały rok. Do zasalania nadają się ogórki o ścisłym miąższu, niezbyt

Moja Książka Kucharska
OGORKI KONSERWOWE Z CHILI 104

OGÓRKI KONSERWOWE Z CHILI   Dzisiaj przedstawiam przepis na ogórki konserwowe z papryczką chili. Przygotowywałam je w tym roku po raz pierwszy z przepisu od mojej

Moja Książka Kucharska
DZEM Z POMARANCZY I OWOCOW POMELO Z BIALYM WINEM 75

DŻEM Z POMARAŃCZY I OWOCÓW POMELO Z BIAŁYM WINEM Moi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na niecodzienny, nieco  wykwintny dżem z pomarańczy i owoców pomelo

Moja Książka Kucharska
OGORKI PO MEKSYKANSKU 159

OGÓRKI PO MEKSYKAŃSKU   Z chilli i czosnkiem - idealne dla amatorów ostrych potraw. Przepis na te ogórki dostałam od koleżanki, która już przez wiele lat przygotowuje

Moja Książka Kucharska
OGORKI W ZIOLACH 102

OGÓRKI W ZIOŁACH Myślę, że każdy, kto spogląda na swoje wypełnione zapasami na zimę półki, odczuwa dumę i zadowolenie : zobaczcie, oto ogórki konserwowe, kwaszone, ogórki w

Moja Książka Kucharska
OGORKI KORZENNE 129

OGÓRKI KORZENNE Niezwykle aromatyczne ogórki , bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako samodzielna przekąska. Polecam przepis ! SKŁADNIKI

Moja Książka Kucharska
OGORKI PO POLSKU 145

OGÓRKI PO POLSKU Moi Drodzy, przedstawiam Wam przepis na sałatkę z ogórków w słodko kwaśnej - zalewie, ogórki lekko pikantne za sprawą papryczki chilli, naprawdę bardzo łatwe

Moja Książka Kucharska
PASTA POMIDOROWA 113

PASTA POMIDOROWA Pasty pomidorowe, nazywane również sosami, mogą mieć różna konsystencję. Głównym składnikiem są oczywiście pomidory, które łączy się z owocami i różnymi aromatycznymi dodatkami. Przyprawia

Moja Książka Kucharska
DOMOWY KOMPOT Z GRUSZEK 114

DOMOWY KOMPOT Z GRUSZEK Do przyrządzania kompotów używamy zazwyczaj owoców o smaku kwaskowym. Bardziej słodkie łączymy z rodzajami kwaśniejszymi lub lekko zakwaszamy zalewę, aby stworzyć odpowiednie

Moja Książka Kucharska
SALATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DO OBIADU ( NA ZIME) 146

SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY DO SŁOIKÓW A wię, przepis na tą sałatkę dostałam wiele lat temu od pewnej mojej znajomej, a tak naprawdę od jej mamy

Moja Książka Kucharska
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 146

Konfitura z czerwonej cebuli idealny dodatek do mięs , ryb, warzyw, fast foodów , serów. Bardzo lubię robić ją do Wielkanocnych dań. Polecam każdemu.  SKŁADNIKI:   5

Gotowanie Patki
MIESZANKA PRZYPRAW DO MIĘSA 147

Dziś polecam zestaw przypraw do natarcia odświętnych mięs.Taka mieszanka świetnie pasuje do wieprzowiny jak też jagnięciny.Ostrość musztardy i czosnku nadaje przyjemną kruchość mięsie a

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kiszonka z czerwonej kapusty przepis 233

Zbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa. kapusta czerwona 1/2 sztuki sok z kiszonej

AZgotuj!