przetwory - 14998 przepisów (strona:663/1000)

Jak upiec dynię? 175

Ano jest to sprawa prosta jak posłodzenie herbaty... W zależności od rodzaju dyni - należy ją obrać lub pozostawić ze skórką. Jeśli skórka jest twarda lepiej ją

Ze smakiem bez glutenu
Powidła śliwkowe - bez cukru 107

Tradycyjna wersja powideł, gdzie nie dodaje się cukru. Robiłam je w tym roku po raz pierwszy i, zaiste, cukru nie trzeba w ogóle:-) Niestety trzeba smażyć

Ze smakiem bez glutenu
Żurawina do mięsa na zimę 98

Uwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu

Ze smakiem bez glutenu
Kiełbasa ze słoika 119

Może się wydawać, że jest to bardzo skomplikowany przepis. Jest co prawda czasochłonny i pracochłonny ale jest jednocześnie bardzo prosty.  A efekt, który się otrzymuje

Ze smakiem bez glutenu
Smardze z fetą w oliwie 182

Mając kilkanaście większych smardzów przyszedł mi do głowy pomysł żeby nadziać je serem i zalać oliwą tak jak to robię latem z papryczką czereśniową . Przyznaję, że

Smaczna Pyza
Pszteciki z grzybami i serem 296

Bardzo dobre paszteciki, każda pora roku jest dobra na takie specjały. Polecam, dziękuje Małgosia Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże wymieszać w połowie letniego mleka przeznaczonego na

Kuchnia Pokoleń
Sos malinowy czyli frużelina z mrożonych malin 231

Frużelina to owoce w żelu, chociaż mi przypominają po prostu sos malinowy. Przygotowałam je z mrożonych owoców, ponieważ takie akurat mam w zamrażarce, ale doskonale nadają

Relaxtime
Domowy smalec z majerankiem i cebulką 117

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 1 kg surowej słoniny bez skóry 1 duża cebula 2-3 duże ząbki czosnku

W garach u Gosi
Jak zrobić klasyczny domowy jogurt? 223

Uwielbiam naturalne jogurty. Właściwie nie wyobrażam sobie bez nich mojej kuchni. Idealne na śniadanie, jako dodatek do najróżniejszych sosów, dań, a nawet obiadu czy ciast. 

Słodkie okruszki
Kiszone rzodkiewki 120

Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak naprawdę smakują! ? Są

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fiołki w głowie i... w szklance :) 128

Zima, która najwyraźniej nie ma ochoty jeszcze odpuścić, pokrzyżowała mi plany. Wysokie temperatury na początku miesiąca spowodowały, że roślinki jak szalone wyskoczyły spod ziemi. Pojawiły się

Pichceniomania
JAK ZROBIĆ SYROP KOKOSOWY 116

Ostatnio próbowałam kupić taki syrop w sklepie , ale się okazało , że jak na złość nigdzie go nie było.Postanowiłam więc sama go sobie zrobić w domowej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kiszone buraki 201

Składniki: 1 kg buraków 4 ząbki czosnku 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 czubata łyżka soli około 750 ml przegotowanej wody

Qchnia po prostu
Sos tatarski, domowy - odchudzony 117

Może się będę powtarzać, ale muszę, domowe hand made smakuje najlepiej!. I dlatego serdecznie Was namawiam do zrobienia tego sosu tatarskiego, trwa to nie więcej niż

Apetyczna babeczka