Malutkie buraczki w zalewie octowej do słoików

Malutkie buraczki w zalewie octowej do słoików

Malutkie buraczki w zalewie octowej do słoików

Często je robię jak przerywam buraczki i nie tylko,po prostu używam młodych i malutkich bo są najsłodsze i wystarczy nacisnąć takiego ugotowanego buraczka a jednym ruchem ściąga się skórka -są pyszne do obiadu -polecam Składniki: 3 kg buraczków małych kilka ząbków czosnku (do słoików) Na zalewę: 1 l wody 1/5 łyżki soli 1 szkl.cukru 1 szkl.octu 10% 1-2 liście laurowe 3-ziela angielskie Przygotowanie: Buraczki gotujemy w skórce w lekko osolonej wodzie do miękkości ok 40 min. odcedzamy i przelewamy zimną wodą,bę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.