Powiemy tak, wypróbujcie. Składniki 1/4 główki średniej wielkości białej kapusty 1 cebula 1 żółta papryka pół czerwonej papryki 1 ogórek wężowy 2 ogórki gruntowe 3
R'n'G KitchenCześć ! Robicie czasem w domu smalec z dodatkami ? Jeśli tak, to koniecznie musicie zrobić z pieczarkami i cebulką. To moja ulubiona wersja. Do tego ogórek kiszony
Moja pasja smakuPisząc ten post zastanawiam się, jaka była moja ulubiona zupa w dzieciństwie. Uwielbiałam babciną ogórkową z ryżem, młodą botwinkę z jajkiem, zacierki (które - ku zdziwieniu wszystkich
Obiad gotowyJesień to czas warzyw korzeniowych. Marchew, pietruszka, seler, pasternak, buraki dają nieograniczone możliwości w wymyślaniu prostych, ale jakże smacznych potraw. Zwykłe surówki, kremowe zupy, pure, pieczone
Obiad gotowyBardzo szybko i smacznie. Szynkę zmielić maszynką do mięsa lub blenderem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zmiksować na papkę. Dodać jajka do zmiksowanej szynki, wymieszać
Kuchnia PokoleńSą takie owoce i warzywa, które dostępne są cały rok, i przez okrągłe dwanaście miesięcy jemy je z największą przyjemnością. Któż by bowiem wyobrażał sobie czekać
Pożeraczka, czyli raz adobrzePierwsza konfiturka na blogu i to własnoręcznie robiona przez mojego męża:) Bardzo pyszna i słodka. Idealna do naleśników na słodko
KuchniaWeDwoje.plKolejna konfitura z dyni, ale tym razem z dodatkiem pomarańczy. Dla tych którzy wolą coś mniej słodkiego, lekko kwaskowego. Zrobienie tej
KuchniaWeDwoje.plJak Wam mija początek nowego roku? Ja, choć z pracy dostałam całe trzy dni wolnego, niesamowicie jestem zabiegana. Wszystko przez to, że w miniony weekend mieliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiosną pierwszy pojawia się rabarbar i to o nim będzie kilka wpisów. Rabarbar służy jako dodatek do soków, placków drożdżowych, drożdżówek. Popularny jest też kompot z
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: - 1 kg winogron ciemnych - 1 kg cukru - 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego Przygotowanie: Z owoców usuwamy pestki. Winogrona przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, przykrywamy ściereczką
Życie zaczyna się w kuchniWspaniały, gęsty, bardzo smaczny miód z mniszka lekarskiego. Doceniany za właściwości lecznicze oraz smak i konsystencję. Przepis znalazłam kiedyś na pewnej grupie kulinarnej na Facebooku i
Życie zaczyna się w kuchniPyszny, aromatyczny keczup z cukinii. Śmiało mogę stwierdzić, że nie jadłam lepszego keczupu, nawet mój ulubiony Heinz przy tym wymięka. Jeśli jeszcze nie próbowaliście...nie czekajcie
Życie zaczyna się w kuchniPrzepis na te buraczki dostałam od siostry, która znowu wygrzebała przepis na nie w słynnych gazetkach przyślij przepis. Sama robiłam je pierwszy raz, ale jadłam wielokrotnie
Życie zaczyna się w kuchni