Latem jakoś o bezczynność trudno, jak się skończą ogórki to są pomidory, jak nie dżemy to kapusta, że już o nalewkach nie wspomnę i tak w koło Macieju. Zaletą tych słoikowych skarbów jest to, że mamy pewność co w nich zamykamy i o chemii i sztucznych dodatkach można zapomnieć. Dostałam 10 kg pomidorów i szczerze mówiąc koncentratu robić mi się nie chciało, a ten przepis to najłatwiejszy i najszybszy sposób na Polskie pyszne pomidory w środku zimy. Z tej porcji wychodzi ok. 13 litrowych słoików. Składnik... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...