Tak naprawdę niewiele różnie się smakiem od tej "prawdziwej". Jest mniej słodka (ale zawsze możecie użyć innej czekolady lub większej ilości cukru), za to bardziej aromatyczna
OliveandThymeMam milion pomysłów na zastosowanie tego kremu. Dziś świetnie sprawdził się w zupie i na kanapkach, wczoraj w tortilli z łososiem. Od "pierwszego razu" na stałe
OliveandThymePrzepis na ten sos wypatrzyłam w jednym z programów. Nie pamiętając dokładnie przepisu spróbowałam odtworzyć to, co zapamiętałam. Udało się. Sos okazał się idealnym dodatkiem do
OliveandThymeNiezastąpiona nie tylko latem- mamy ją w lodówce niemal cały rok. Z wodą gazowaną smakuje lepiej od wielu znanych napojów (np tych z siódemką w nazwie
OliveandThymeA tak naprawdę nie tylko z wiśni- możecie ją zrobić z dowolnych owoców. Do ciast, naleśników, kanapek, gofrów, serników… Słoiczek w lodówce obowiązkowy. Składniki 400
OliveandThymeTen kisiel to kwintesencja jesieni. Idealny podwieczorek na deszczowy wieczór. Na pomysł wpadła Oliwka (koleżanka z klasy wciąż przynosi do szkoły kisiel, zrobiony, ale z torebki
OliveandThymeHummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza –
MarcinChefTahini – pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. W krajach Bliskiego Wschodu tahini robione jest z lekko podprażanych nasion sezamu – podobnie zrobimy my
MarcinChefPyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb. Mięsa wrzucić do dużej miski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor
Kuchnia PokoleńChutney z zielonych pomidorów. Edyta Guhl. Dzisiejszy przepis jest przepyszny, ale wiem, że może wywołać sporo konrowersji. Główny składnik to zielone pomidory. I teraz mogą się
dolcevitainmykitchenSiedzę sobie i chrupię listek kiszonej kapusty. Tak po prostu, jako zdrową przekąskę. Problem w tym, że chęć schrupania kolejnego listka staje się powoli uzależnieniem;) Ta
Obiad gotowyLubicie kiszone ogórki i kapustę? A jakie jeszcze warzywa kiszone jedliście lub sami kisicie? No właśnie. Podejrzewam, że większość z nas poza kapustą i ogórkami zna
Smaczna PyzaKresowianka – karkówka dojrzewająca Wędliny dojrzewające są u nas w domu niekwestionowanym królem od kilku lat . Robi się je łatwo , zawsze się udają i genialnie smakują
Ogrodnik w podróżySos malinowy to nic innego niż przetarte maliny z cukrem. Przetarte przez gęste sitko, pozbawione malutkich pestek świetnie nadają się do deserów, placków, naleśników, a także
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie