Ostra papryka na zimę

Ostra papryka na zimę

Ostra papryka na zimę

Co roku robię taką specjalnie dla mojego męża-bo on ją uwielbia do wszystkiego. Coś dla prawdziwych twardzieli,lub osób które lubią pikantny smak. Można ją również wykorzystać do doprawiania na ostro potraw zimą . Polecam .... Składniki: Papryka ostra kilka ząbków czosnku gorczyca ZALEWA: 1 LITR WODY 1/5 ŁYŻKI SOLI 1 SZKL.CUKRU 1 SZKL.OCTU 10% 1-2 LIŚCIE LAUROWE 3-ZIELA ANGIELSKIE WSZYSTKO RAZEM ZAGOTOWAĆ   Przygotowanie: Najpierw załóżcie rękawiczki!!!Paprykę myjemy,przekrajamy wzdłuż na pół i wydrążamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.