Co roku robię taką specjalnie dla mojego męża-bo on ją uwielbia do wszystkiego. Coś dla prawdziwych twardzieli,lub osób które lubią pikantny smak. Można ją również wykorzystać do doprawiania na ostro potraw zimą . Polecam .... Składniki: Papryka ostra kilka ząbków czosnku gorczyca ZALEWA: 1 LITR WODY 1/5 ŁYŻKI SOLI 1 SZKL.CUKRU 1 SZKL.OCTU 10% 1-2 LIŚCIE LAUROWE 3-ZIELA ANGIELSKIE WSZYSTKO RAZEM ZAGOTOWAĆ Przygotowanie: Najpierw załóżcie rękawiczki!!!Paprykę myjemy,przekrajamy wzdłuż na pół i wydrążamy ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam