Mało znane i trudno dostępne warzywo w Polsce. Jak widzieć będziecie, bierzcie tonami. Składniki 500 g okry kilka ząbków czosnku Zalewa : 3 szklanki octu jabłkowego 1
R'n'G KitchenNalewka jabłkowa to kolejna pozycja w mojej nalewkowej kolekcji i od razu uplasowała się na bardzo wysokiej pozycji. Właściwie przyjęło się robić nalewki z owoców miękkich
Smaczna PyzaGorączka zapraw rozpoczęta, dostaje jabłka od znajomych. Nawet tu w Anglii prawie w każdym ogrodzie rośnie jakaś jabłonka. Wykonanie w thermomix na dole Jabłka obrać ze
Kuchnia PokoleńTrochę zmieniłam tradycyjny sposób wykonania buraczków. Przez dodanie imbiru lekko zmieniły smak, ale nie jest bardzo wyczuwalny. Taka delikatna zmiana. Są pyszne Buraczki umyć i ugotować
Kuchnia PokoleńNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiSkładniki 2 kg ogórków 2 kg fasolki szparagowej 1 kg cebuli 2 łyżki soli Zalewa 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 małe
w mojej kuchniZrobiłam ten dżemik z dodatkiem jabłek, ponieważ jabłka mają dużo pektyn co spowoduje że dżem zgęstnieje. Thermomix przepis na dole. Owoce oberwać z gałązek. Idealnie pomoże
Kuchnia PokoleńSałatka z ogórków w zalewie musztardowej jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Zimą smakuje najlepiej. Przygotowanie tych ogórków troszkę trwa, bo najpierw musiałam je zerwać;), potem umyć
Kulinarne Fantazje MarioliPyszny dżem z maliny podobnie jak z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. Do przygotowania dżemu użyłam cukru żelującego Diamant , który sprawił
Życie zaczyna się w kuchniDOMOWY SOS SŁODKO-KWAŚNY Jak zrobić idealny, gęsty słodko-kwaśny sos do makaronów, ryżu i mięsa - sprawdzony przepis krok po kroku Moi Drodzy, dzisiaj przedstawiam
Moja Książka KucharskaLeczo do słoików na zimę. Idealne danie na kawałek lata w środku zimy. Kiedy robię leczo nie mam co prawda dokładnych proporcji, do przepisu postanowiłam ich
W Moim Magicznym DomuOgórki małosolne lubi chyba każdy. Nieodmiennie kojarzą się z wakacjami i słońcem. Często, w upalne dni, wraz z chlebem posmarowanym zimnym masłem, tworzą prawdziwy przysmak. Mnie
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzyznam, że w tym roku pierwszy raz kiszę grzyby. Jakoś wcześniej o tym nie pomyślałam, a raczej sądziłam, że do kiszenia nadają się tylko opieńki i
Smaczna PyzaSAŁATKA Z KALAFIORA DELIKATESOWA - do słoików na zimę Jak zrobić delikatesową sałatkę z kalafiora na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Niezwykle kolorowa i smaczna sałatka
Moja Książka KucharskaHej! Zachciało mi się kiszonych buraków. Jak się zachciało, to trzeba było zrobić. Więc znowu wyciągnęłam słój i wzięłam się do krojenia buraków. Mamy upały, to
Tylko pysznie