puree jest świetne do ciast, babeczek, do sosów, zup, klusek, naleśników i innych racuchów. Owsianka z dynią, rodzynkami i orzechami jest naprawdę przepyszna. Jest rozgrzewająca, słodka, sycąca. Na jesienne śniadania jest jak znalazł, o ile rano macie luźne 10 minut. I puree, ekhm. Jeżeli chodzi o dobór składników, nie musicie ściśle się trzymać mojego pomysłu. Zamiast rodzynek, dajcie inne
KardamonovyPasta kanapkowa z kukurydzy przypomina odrobinę taki domowy hummus. Smak pasty podkręcimy odrobiną orientalnych przypraw – curry. Możecie przygotować to smarowidło do kanapek w blenderze, wtedy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry, na pyszne śniadanie polecam chrupiące croissant z jajkiem, awokado i boczkiem. Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzień dobry, na pyszne śniadanie polecam chrupiące croissant z jajkiem, awokado i boczkiem. Czytaj więcej
Ana Mari's worldketo smoothie dyniowe to recepta na udany poranek! Syci, dodaje energii, a za sprawą intensywnego koloru rozpędza wszelkie smutki i podnosi na duchu nawet w największą jesienną szarugę. 🙂 Course Śniadanie Cuisine American Diet Low-Carb, Gluten Free, Vegan, Wege Keyword smoothie, warzywa Prep Time 5 minutes Total Time 5 minutes Servings 1 porcja Calories 496 kcal Ingredients
Modern Cave GirlDziś chleb pszenny na zakwasie, z odrobiną drożdży i otrębami. Chleb smakuje wyśmienicie, ma miękki środek i chrupiącą skórkę, jest prosty w wykonaniu, idealny. Na śniadanie z masełkiem będzie pyszny, zachęcam do wypieku. Chleb na zakwasie z otrębami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką są przepyszne. Idealne na śniadanie czy jako imprezowa przekąska . W moim domu najczęściej jajka przygotowywało się tradycyjnie czyli ugotowane na twardo na wierzchu odrobina majonezu. Jednak ja lubię urozmaicać tradycyjne dania, dlatego też przygotowałam jajka z delikatnym sosem majonezowym . Całości tu dopełnia odrobina szczypiorku i rzodkiewki. No mówię Wam pychota :) Jajka
Zrób to smaczniektoś może dziś się świetnie bawić i wcale mi to nie przeszkadza! Dziś mam dla Was śliczne śniadaniowe bułeczki dyńki. Nie tylko na halloween, idealne na jesienne śniadania! Składniki na około 12 sztuk; 45 dag maki pszennej 20 dag puree z dyni 180 ml mleka 1 jajko 40 g roztopionego masła 1 łyżeczka cukru
Radość kipiąca uśmiechem.nich truje. Wraca z przedszkola i nadal o nich trajkocze. Słowo „naleśniki” wychodzi z niej przynajmniej dwa razy dziennie. Tytułowe pochłonęła w dwa dni. Jadła je na śniadanie, na przegryzkę, na kolację, po obiedzie, w aucie, w domu i na spacerze. Nie sądzę, żeby to była zasługa dyni. Spodziewam się natomiast, że dynia jest fajną odmianą
Kardamonovyprzepyszne, bardzo aromatyczne i idealnie chrupiące! Po prostu sztos! Gofry podałam z prażonymi jabłkami z cynamonem i sowicie posypałam płatkami migdałowymi prażonymi na suchej patelni. Polecam nie tylko na śniadanie weekendowe ale na co dzień! PRZEPIS NA GOFRY: - 400 g mąki pszennej - 2 jajka duże - 500 ml maślanki o smaku straciatella - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
SMYKWKUCHNIdzień na talerzu? każdy ma inny sposób a ja dziś proponuję owsiankę, pyszną owsiankę. Będzie kokosowo i z owocami - u mnie dzisiaj borówki, chrupiące i aromatyczne. Zapraszam na pyszne śniadanie. Owsianka z borówkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie