Przepis na : śniadanie
Racuchy na jogurcie z truskawkami robi się błyskawicznie i nie wymagają wiele pracy. Są za to pyszne, leciutkie i puszyste. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, podwieczorek czy deser. Zamiast truskawek można dodać do nich inne owoce np. jabłka, borówki czy maliny. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego można od razu zrobić je z podwójnej porcji i część skonsumować dzień po przygotowaniu. Z czym podać racuchy na jogurcie z truskawkami? Racuchy można podać bez niczego albo tylko posypane cukre... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...