przetwory - 14998 przepisów (strona:656/1000)

Day Up z jogurtem – Arteta #2 261

W końcu mamy długo wyczekiwane i poszukiwane przez nas nowe smaki Day Up <3 Poprzednia recenzja dwóch podstawowych wersji ( tutaj ) cieszy się na blogu dość

Candy Pandas
Konfitura z czarnej porzeczki z ksylitolem i masło orzechowe crunchy - cosdlazdrowia.pl 123

Kolejna recenzja masła orzechowego (i robimy przerwę na kilka tygodni z recenzjami masełek 😉) ale w zacnym duecie! Dżem i masło orzechowe to bardzo znane połączenie w

Candy Pandas
Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 166

Pamiętacie dżem kokosowy z kakao ? Dziś przed Wami jego dalsza rodzina czyli 3 kolejne interesujące warianty 😊 W każdym podstawa to mleko kokosowe i nektar kokosowy a

Candy Pandas
Pieczona papryka w marynacie z octem balsamicznym, czosnkiem i anchois 131

Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego . Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie 😊 Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą bagietką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bób kiszony w solance 282

Lubicie bób ? Zjadacie go prawdopodobnie po prostu po ugotowaniu. Ja lubię dodawać bób do sałatek, a Żarłoczek uwielbia podany tak jak fasolkę szparagową czyli z masłem

Smaczna Pyza
Dżem wiśniowo-rabarbarowy z truskawką 141

Moje dzieciaki uwielbiają dżemy. Często próbuję nowych połączeń smakowych, aby nie było nudno. Ten jest wyjątkowo pysznym eksperymentem. Wyrazista wiśnie, kwaskowy rabarbar i słodycz truskawki w

Pyry na Gaz
Słodko-kwaśny sos chilli z czosnkiem 333

Kiedyś taki sos kupowałam. Jest po prostu pyszny do mięs smażonych w cieście naleśnikowym - na przykład kurczaka. Każdy, kto lubi tzw. chińczyka, zna ten sos. Warzywa

Codzienna kuchnia niecodzienna
SEZON NA BOTWINE - botwinka na zime, przepisy krok po kroku 198

SEZON NA BOTWINĘ Jak przechować botwinkę, aby zimą cieszyć się jej smakiem - przepisy krok po kroku. 1). Najprościej i najszybciej b otwinka w postaci MROŻONEJ JARZYNKI

Moja Książka Kucharska
Ogórki konserwowe, korniszony. 657

  Sezon ogórkowy w pełni, dzisiaj propozycja korniszonków. Najlepsze są zerwane  takie jeszcze małe. Moja mam zawsze gotowała ogórki około 7 minut, były pyszne i

Sama słodycz i szczypta chili
Fasolka szparagowa na zimę 138

Bardzo lubię fasolkę szparagową do obiadu.  Składniki; 2,5 kg fasolki szparagowej żółtej, 2,5 kg fasolki szparagowej zielonej, Zalewa: 10 łyżeczek cukru, 10 łyżeczek

Anioły w kuchni
Botwinka z rzodkiewkami kiszona/fermentowana w maślance 172

Botwina i inne, młode warzywa kiszone /fermentowane w maślance to hit tego lata. Wystarczy warzywa zalać naturalną maślanką, dodać trochę przypraw i zostawić w temperaturze pokojowej

Smaczna Pyza
Lata brak i syrop poniewczasie 148

Czas pędzi nieubłaganie. Ani się obejrzałam, a to już niemal połowa lipca! Może jestem taka zagubiona, bo za dużo pracuję, a może dlatego, że słońce pokazuje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowy dżem agrestowy 154

Pojawił się agrest, można kupić gotowy dżem z tych owoców, ale zawsze można zrobić go samemu... Składniki : 1 kg agrestu cukier dżemix uniwersalny 2:1 Przygotowanie

Proste Potrawy
Dżem morelowy z lawendą 219

 Piękny, słoneczny kolor i niepowtarzalny smak... Zapraszam na dżem, który warto mieć w swojej spiżarni na chłodniejsze dni ;) Jest bardzo łatwy wykonaniu, wystarczy tylko trochę

Czerwona Porzeczka