Przecier ogórkowy

Przecier ogórkowy

Przecier ogórkowy

Ogórki przetwarzałam w tym roku na różne sposoby. Pierwszy i podstawowy to ogórki kiszone, później przecier ogórkowy (na zupę, którą kocham od dziecka) oraz ogórki w curry. Tych ostatnich przepisu na razie nie dodaję, ponieważ była to wersja testowa i nie próbowałam ich jeszcze. Składniki na przecier ogórkowy (kilka słoiczków, mnie wyszło 6 o różnej pojemności): małe ogórki (ciężko określić dokładną ilość kg, ja miałam na oko około 3 kg) koper czosnek sól Ogórki oczyścić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karola gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Karolina Huber GrocheckaKarolina Huber Grochecka

Jestem pasjonatką gotowania i zapraszam wszystkich zakręconych tą tematyką :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, słoik, śledź, sałatka do obiadu, obiad, zupa, sałatka, sałatki, smoothie, ogórki kiszone, curry, tarta, ogórki curry, ogórki w curry, przetwory, sałatka curry

Inne przepisy z Karola gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.