Papryczki czereśniowe w zalewie octowej

Papryczki czereśniowe w zalewie octowej

Papryczki czereśniowe w zalewie octowej

Hej! Jeszcze udało mi się kupić papryczki czereśniowe. Ciągle odkładałam wyjście na rynek, no i o mały włos bym nie przegapiła zakup tych smacznych papryk. Jeśli zrobicie teraz będzie mieli doskonałą bazę do wykonania pysznego antipasti, do którego namawiać nikogo nie trzeba. Mimo, że papryka należy do grupy łagodniejszych, to proponuję jednak wybieranie nasion w rękawiczkach. Potrzebujemy: Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tylko pysznie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.