Kiszona marchewka - nowy smak i zdecydowanie wart rozpropagowania. Pracy z przygotowaniem marchewki do kiszenia niewiele, a efekt powalający. Możesz pokroić ją w dowolny sposób, zetrzeć na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kiedy myślimy o kapuście kiszonej to mamy na myśli kapustę szatkowaną w cienkie paseczki. Zwykle kisi się ją dopiero na zimę, ale młoda kjapusta też się
Smaczna PyzaWczoraj wróciłam do domu zdecydowanie później, niż zamierzałam. I to nie dlatego, że dzień był pełen przyjemności (choć właściwie jak inaczej nazwać przygotowywanie tortu przypominającego Raphaela
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSezon cukiniowy w pełni, więc koniecznie muszą być sałatki na zimę. U mnie najlepiej schodzą takie z marchewką i cebulą w zalewie.Sałatka jest szybka i
Sama słodycz i szczypta chiliZapach agrestu kojarzy się z dzieciństwem – krzaczki na działkach... Artykuł DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPrzepis podstawowy na ogórki małosolne. W zależności od upodobań, można je jeść nawet już następnego dnia po przygotowaniu. Ja właśnie takie lubię najbardziej. Ogórki dokładnie umyć
BullioLato dla mnie to smak moreli. Lubię je za ich łagodność. Składniki: 1,5 kg moreli 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 opakowanie żelfix lub cukier trzcinowy
AZgotuj!Wszyscy kiszą ogórki i ja bez nich nie wyobrażam sobie życia. Ale do kiszenia nadaje się wiele innych warzyw i owoców. Pierwsza na myśl przychodzi mi
Smaczna PyzaNic nie pachnie równie pięknie jak kwiaty dzisiaj róży. Syrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się
Pyry na GazFrużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNie ma nic wspanialszego zimą jak wspomnienia lata zamknięte w słoiku. Myślę, że tym sosem kradniecie serca domowników. Idealny do naleśników i innych deserów. A robi
Delicious TitbitsOrzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar cukier woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki napełnić
Anioły w kuchniLabneh to nic innego jak odsączany jogurt grecki- czyli najprostszy przepis na domowy serek. Im dłużej będziemy odsączać jogurt na sicie, tym otrzymamy gęstszy
Nastoletnie WypiekanieDzisiaj mam dla Was prawdziwą aromatyczna petardę. Tak dobrego dżemu jeszcze nigdy nie jadłam, choć w swoim życiu zrobiłam ich i wypróbowałam naprawdę dużo
Gosia gotujeNa wstępie zaznaczam, że dżem nie zawiera cukru białego, ani nawet brązowego . Do posłodzenia wykorzystałam erytrol (erytrytol), który jest pochodzenia naturalnego, ma zerowy indeks glikemiczny, w
FitKot