Kanie w zalewie octowej

Kanie w zalewie octowej

Kanie w zalewie octowej

Jeszcze jeden alternatywny przepis na kanie, przy dużych zbiorach tego pysznego grzyba.    Składniki 10 kapeluszy kani 4 jajka bułka tarta  masło  sól pieprz Zalewa : 1 szklanka octu 10% 5 szklanek wody 10 ziarenek ziela angielskiego 6 sztuk liści laurowych 1 łyżeczka ziaren gorczycy białej półtora łyżki soli 6 czubatych łyżek cukru 1 łyżeczka ziarenek pieprzu ziarnistego kolorowego     Przygotowanie   Usmażyłem kanie - oczyszczone, panierowane w jajku i bułce tartej. Kape... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.