Nowy pomysł na wykorzystanie dyni. Dżemik jest pyszny. Moja siostrzenica Luizka zrobiła ten dżemik razem z synkiem. Pyszny, polecam. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Dynię obrać ze skórki, wyciąć pestki i miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Wyjąć pestkę z brzoskwiń, wyrzucić. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Wycisnąć sok z cytryn. Do garnka wlać wodę,wrzucić dynię, jabłka, brzoskwinie i sok z cytryny, dodać cukier. Cukru można dodać mniej lub więcej, zależy to od tego... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl