Smalcu nie robię często, bo to i cholesterol i "boczki rosną", ale gdy w domu nastawiam ogórki małosolne, smalcu na kromeczkę dobrego pieczywa zabraknąć nie może
Gosia gotujeKwiaty czarnego bzu zawierają wiele cennych składników dzięki czemu mają działanie lecznicze i wspomagające nasz organizm. Z kwiatów czarnego bzu można przygotować pyszny syrop aby
Monia miesza i gotujeSmakuje wybornie, szczególnie że z własnej działki. Składniki 1 kg truskawek 1-1,5 szklanki cukru (zależy od słodyczy truskawek) sok z jednej średniej cytryny
R'n'G KitchenSyrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!T o nie danie, a składnik, jakże niezbędny np, do ruskich pierogów . Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny
Gosia gotujePrażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja
Codzienna kuchnia niecodziennaJedzenie kiszonych produktów to najlepsza metoda na utrzymanie zdrowia w dobrej kondycji. Wszystkie fermentowane produkty są super zdrowe. Teraz powoli rozkręca się sezon ogórkowy, najlepszy czas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cześć Niedługo zacznie się lato, a wraz z nim sezon na czereśnie. Jednym ze sposobów na "przetworzenie" tych owoców jest frużelina. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie
blog.moje-pasje.infoSyrop , sok z melisy Melisa to niezastąpione zioło , zarówno w kuchni jak i w leczeniu różnych dolegliwości ze strony układu nerwowego . Doskonale wycisza i sprawia ,że
Ogrodnik w podróżySuper pyszny i orzeźwiający dzięki dodatkowi cytryny i rabarbaru syrop z truskawek. Z dodatkiem listków mięty i kostki lodu jest doskonałym letnim napojem. Składniki: (na
Pyry na GazKiedy tylko pod koniec kwietnia na straganie pojawiają się świeże ogórki gruntowe, u mnie w domu zaczyna się sezon na ogórki małosolne i kiszone. Dwa lata
PatiGotujePrzepis zaczerpnięty ze starego mojego zeszytu (1986 r ) Przypominam sobie, że te rzodkiewki były bardzo dobrym dodatkiem do kanapek, sałatek czy surówek. Skoro mamy teraz sezon
Kulinarne przemysleniaBędąc na diecie bardzo często praktycznie codziennie przygotowuję sałatki do pracy. W zależności od tego jakie składniki mam w domu komponuje sałatkę. Uwielbiam truskawki, one też
Kulinarne pyszności MolkiKiedy dwa lata temu kupowałam świeże śledzie i trafiła na egzemplarze z ikrą, nie sądziłam, że uda mi się kiedykolwiek podobnej sztuczki dokonać. Ale jak widać
Eksperyment sobotni