Zimny poranek, brr.. ciężko wstać, ba! Ciężko nogę wystawić zza kołdry :D To teraz uwaga! Raz, dwa, trzy! Mąż włącza czajnik. Czajnik się wyłącza, Ty
MamaOskarkaAromatyczna i słodka papryka w zalewie octowej. Krucha, jędrna i odrobinę chrupiąca. Może być świetną przekąską podczas imprez lub stanowić idealny dodatek do kanapek
cool and mintyNadmiar winogron ogrodowych można przetworzyć na konfiturę.Resztę wermutu, wypić w doborowym towarzystwie :P Składniki 3 kg białych winogron ogrodowych pół łyżeczki mielonych goździków 100 ml
R'n'G KitchenCześć ! Dziś mam dla Was przepis na puree z pieczonej dyni. To przepis podstawowy. Puree możecie wykorzystać do ciast, zup oraz innych potraw. Ja używam go
Moja pasja smakudomowy ajwar Ta wielce smaczna pasta jest potrawą kuchni bałkańskiej (a dokładniej- serbskiej), a przyrządza się ją z papryki, bakłażanów i pomidorów, z dodatkiem czosnku, cebuli
Aromatyczne PodróżeKażdego roku przygotowuję taki przecier na zimę, jest bardzo zdrowym i smacznym dodatkiem do zup, sosów i wielu innych dań. Składniki: 5 kilogramów pomidorów malinowych
Bajeczna KuchniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitSezon pomidorowy zbliża się wielkimi krokami do mety. W wielu miejscach można kupić przejrzałe owoce ( II gatunek ). Te są najlepsze do sosu. Przetworzone pomidory trafiają do
Smaki EwyPierwszy raz robiłam dżem z pomidorów. Bardziej z ciekawości niż wiary, że wyjdzie z tego coś smacznego. Dałam zdecydowanie mniej cukru niż przewidywał przepis, ale moim
Stare GaryTak, to już ostatni dzwonek. Mimo niesprzyjających okoliczności dorwałam piękne pomidory lima i jak co roku paręnaście słoików poczyniłam. Bo powiem Wam jedno – jeśli raz
gutfutMamy taką jedną niepozorną śliwę. Oczywiście jeszcze w marcu, kiedy stała taka goła, bez liści, nawet nie wiedzieliśmy co to jest. Mąż mówił, że młoda
bistro mamaMuszę przyznać, że wczorajszy dzień udał się znakomicie. Wstałam za pięć siódma, co w środku tygodnia jest niewiarygodnym wręcz luksusem. W południe spod szkoły odebrał mnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzePowidła śliwkowe są niezastąpione i oczywiście muszę zawsze zrobić kilka słoiczków. Są najlepsze na śniadanko, do świeżego chlebka czy chałki pasują idealnie a do tego kubeczek
Monia miesza i gotujeSkładniki 900gr. obranych,umytych marchewek 2 szklanki (475 ml) octu winnego ryżowego,lub innego 1 ½ szklanki (350 ml) wody 9 długich pasków ( do 10-cm
w mojej kuchniNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta.
Pysznosci Babci Basi