SEZON NA BOTWINĘ Jak przechować botwinkę, aby zimą cieszyć się jej smakiem - przepisy krok po kroku. 1). Najprościej i najszybciej b otwinka w postaci MROŻONEJ JARZYNKI
Moja Książka KucharskaSezon ogórkowy w pełni, dzisiaj propozycja korniszonków. Najlepsze są zerwane takie jeszcze małe. Moja mam zawsze gotowała ogórki około 7 minut, były pyszne i
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo lubię fasolkę szparagową do obiadu. Składniki; 2,5 kg fasolki szparagowej żółtej, 2,5 kg fasolki szparagowej zielonej, Zalewa: 10 łyżeczek cukru, 10 łyżeczek
Anioły w kuchniBotwina i inne, młode warzywa kiszone /fermentowane w maślance to hit tego lata. Wystarczy warzywa zalać naturalną maślanką, dodać trochę przypraw i zostawić w temperaturze pokojowej
Smaczna PyzaCzas pędzi nieubłaganie. Ani się obejrzałam, a to już niemal połowa lipca! Może jestem taka zagubiona, bo za dużo pracuję, a może dlatego, że słońce pokazuje
Pożeraczka, czyli raz adobrzePojawił się agrest, można kupić gotowy dżem z tych owoców, ale zawsze można zrobić go samemu... Składniki : 1 kg agrestu cukier dżemix uniwersalny 2:1 Przygotowanie
Proste PotrawyPiękny, słoneczny kolor i niepowtarzalny smak... Zapraszam na dżem, który warto mieć w swojej spiżarni na chłodniejsze dni ;) Jest bardzo łatwy wykonaniu, wystarczy tylko trochę
Czerwona PorzeczkaChyba nie ma lepszego wkładu do aromatycznych pączków, zimowych herbat czy ciasteczek francuskich, jak taka właśnie pyszność. Robi się ją bardzo prosto i w miarę szybko
Gosia gotujeOdwiecznym problemem kiszenia ogórków na zimę, jest to, że kwas wyżera zakrętki, które przepuszczają powietrze a ogórki psują się. Ja od wielu lat kiszę ogórki
Ze smakiem bez glutenuJeden przepis na małosolne już jest, ale tradycyjny, w zalewie. Kusił mnie jednak sposób "na sucho", a dokładniej mówiąc kusił mnie ich wygląd. Bo jak ogórek
Kuchnia w czekoladzieKiszony seler? Skoro można zakisić marchewkę to dlaczego nie selera? Przyznam, że wcześniej nigdy takiego nie jadłam więc pakując go do słoików byłam bardzo ciekawa co
Smaczna Pyza750 g truskawek (waga bez szypułek), 250 g poziomek, 1 opak. cukru żelującego 2:1 (na 1 kg owoców). Po moich ostatnich wypiekach na moim drugim
Świat Domowej KuchniProsty w wykonaniu, a niezwykle pyszny i aromatyczny syrop idealnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do różnych ciepłych czy zimnych trunków, ale i jako składnik
Wielopokoleniowo