Dżem truskawkowo – agrestowy z kwiatem czarnego bzu 216Uwielbiam ten aromat kwiatu czarnego bzu, nie dałam go dużo. Mimo to jest wyczuwalny. Cukru można dodać mniej lub więcej. Zależy to jak kwaśne są owoce
Kuchnia Pokoleń
Pasta z łososia i chrzanem 216Pyszna pasta na chlebek, wystarczy kilka minut i gotowa. Polecam. Łososia lekko rozdrobnić, dodać ugotowane jajka na twardo, chrzan, trochę pieprzu. Zmiksować za pomocą blendera. Miksowanie
Kuchnia Pokoleń
Sos sweet onion a'la Subway 960Przepis na ten sos znalazłam na kanale youtubowym Piotra Ogińskiego z Kocham Gotować . Sos sweet onion jest podawany w Subway i uwielbiamy przez wielu bywalców. Można
Codzienna kuchnia niecodzienna
sloneczka w musie do deserów i ciast,czyli wspomnienie lata w zimowy czas 181Składniki 1,5 kg morele 1 szklanka cukru 1 litr wody 6-8 moreli do musu Wykonanie Morele umyć osuszyć ,wyjąć pestki. Sześć
w mojej kuchni
Bąbelkowe orzeźwienie z kwiatów bzu 164Mam nadzieję, że znajdziecie jeszcze surowiec do wypróbowania przepisu, który chcę Wam dzisiaj zaproponować. Wymagał trochę zachodu i testów, ale poniżej opisana wersja jest wypróbowana i
Pichceniomania
Dżem truskawkowo-pomarańczowy 201Przepis na ten dżem znalazłam w książce „Kuchnia Polska“ Małgorzaty Caprari i od razu wiedziałam, że go przygotuję. Jest słodziutki, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami owoców
Pyry na Gaz
Domowy smalec 276Smalcu nie robię często, bo to i cholesterol i "boczki rosną", ale gdy w domu nastawiam ogórki małosolne, smalcu na kromeczkę dobrego pieczywa zabraknąć nie może
Gosia gotuje
Syrop z kwiatów czarnego bzu 206Kwiaty czarnego bzu zawierają wiele cennych składników dzięki czemu mają działanie lecznicze i wspomagające nasz organizm. Z kwiatów czarnego bzu można przygotować pyszny syrop aby
Monia miesza i gotuje
Frużelina truskawkowa 166Smakuje wybornie, szczególnie że z własnej działki. Składniki 1 kg truskawek 1-1,5 szklanki cukru (zależy od słodyczy truskawek) sok z jednej średniej cytryny
R'n'G Kitchen
Syrop z kwiatów czarnego bzu - bez cukru 271Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Peklowana domowa słonina 207T o nie danie, a składnik, jakże niezbędny np, do ruskich pierogów . Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny
Gosia gotuje
Jak zrobić w domu prażoną cebulkę? 242Prażona cebulka to pyszny dodatek do wielu dań. Jest idealna do sałatek, sosów, zup, czy też hot dogów i hamburgerów. Właściwie ogranicza nas tylko nasza fantazja
Codzienna kuchnia niecodzienna
Ogórki małosolne na kołobrzeskiej solance 366Jedzenie kiszonych produktów to najlepsza metoda na utrzymanie zdrowia w dobrej kondycji. Wszystkie fermentowane produkty są super zdrowe. Teraz powoli rozkręca się sezon ogórkowy, najlepszy czas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przetwory 2017: 1. Frużelina czereśniowa 189Cześć Niedługo zacznie się lato, a wraz z nim sezon na czereśnie. Jednym ze sposobów na "przetworzenie" tych owoców jest frużelina. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie
blog.moje-pasje.info