Uwielbiam ten aromat kwiatu czarnego bzu, nie dałam go dużo. Mimo to jest wyczuwalny. Cukru można dodać mniej lub więcej. Zależy to jak kwaśne są owoce. Agrest obrać i przekroić na pół, truskawki oczyścić z szypułek. Kwiat białego bzu obskubać z kwiatków. Do garnka wrzucić agrest i gotować mieszając aż prawie się rozgotuje. Dodać truskawki, kwiaty czarnego bzu i gotować aż truskawki się rozgotują. Teraz już dodać cukier i gotować aż nadmiar płynu wyparuje. Trwa to dość długo i pryska, więc dobrze jest użyć wys... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl