Często pytacie mnie jak zrobić puree z dyni. Nie jest to wcale takie trudne. Ze średniej wielkości dyni hokkaido otrzymamy ok 5 pojemniczków o
Smakołyki AsiDynia marynowana to doskonała propozycja do sałatek lub dań na ciepło. Składniki 1 kg dyni bez miąższu i skórki 1 l wody 3/4 szkl cukru 1/2
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyFrużelina truskawkowa to genialny dodatek do ciast, ale także naleśników, bułeczek. Gwarantuję Wam, że ilość z przepisu rozejdzie się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. :) Potrzebujemy: 300
MamaOskarkaSkładniki: woda 1 litr, śliwki węgierki 3,5 kg, jabłka 1 kg, gruszki 1 kg, cukier 1 kg, cukier waniliowy 3 sztuki, kakao 6 łyżek, czekolada
W Mojej Kuchni LubięPamiętam przyjęcia rodzinne, czy to imieniny, czy to spotkania świąteczne na których nie mogło zabraknąć śliwek w occie. Ja jako dzieciak uwielbiałam te śliwki choć nie
Moje Małe CzarowaniePomysł nie jest mój, marmoladę o takim właśnie smaku zobaczyłam w książce Joanny Tołłoczko "Polskie jabłka". Dodałam tylko galaretkę i wszystko drobno zmiksowałam. Warto także zmienić
Kuchnia w czekoladziePlany planami, a życie - swoje . Tak to już jakoś jest. Rzeczy, które przyjmujemy za pewnik, nagle się zmieniają, stawiając nas w nieoczekiwanych sytuacjach. Na przykład na
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 1,5 kg papryki 6 ząbków czosnku 1 cebula olej zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1
czarrna od kuchniSkładniki – porcja na 1 litr dżemu: 3 kg śliwek węgierek, 0,5 kg cukru, 100 gram ciemnego kakao. Krok 1 Wydrylowane śliwki
Coś bym zjadłaPrzyszła jesień..Czy tego chcieliśmy czy nie ..Nie zapytała o zdanie...Rozgościła się, razem z wiatrem i chłodniejszymi dniami...Za nią przyszło kichanie, smarkanie, kaszel
Z Majeczką w kuchniTaką nutellę robię już od kilku lat. Głównie ze względu na córkę, która nie przepada za tradycyjnymi powidłami. Tą nutellę wręcz uwielbia. Jest doskonała do
Smakołyki AsiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Buraczki tarte do słoików robię co roku, aby móc cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Są niezastąpionym dodatkiem do
Marta GotujeKocham solony karmel ( to chyba powinien być mój kolejny tatuaż! ). Idealnie komponuje się z lodami, deserami, naleśnikami, ciastami, goframi, a nawet grzankami ( już od samego pisania
Ostra na SłodkoSzukasz zdrowego ketchupu, który dodatkowo nie będzie kosztował zbyt wiele? Czytając w sklepach etykiety to zadanie wydaje się nie być proste. Zachęcam Cię, do zrobienia ketchupu
MarcinChefskładniki: ok. 1000 g malin ok. 200 g cukier opcjonalnie: sok z1/2 cytryny wykonanie: Maliny partiami przekładamy do garnka i przesypujemy cukrem. Opcjonalnie wlewamy sok z
Domowy Smak Jedzenia