Klasyczny sos pomidorowy

Klasyczny sos pomidorowy

Klasyczny sos pomidorowy

Lubisz kuchnię włoską? Ten przepis jest dla Ciebie. Troszkę jestem szczęściarą/wariatką, bo od kilku lat, wraz z końcem lata, zamykam smak pomidorów w słoikach ( w ogromnych ilościach). Przez zimę/wiosnę, otwieram słoik-i mam "gotowca".  SKŁADNIKI: U mnie słoik własnego wyrobu( ew. 2 puszki pomidorów) 1 cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz,cukier-do smaku odrobina octu balsamicznego  bazylia oliwa PRZYGOTOWANIE: Na niewielkiej ilości oliwy podsmażam drobno pokrojoną cebulkę, po chwili dodaję czosnek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję