KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI

KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI

KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI

Konfitura z czerwonej cebuli idealny dodatek do mięs , ryb, warzyw, fast foodów , serów. Bardzo lubię robić ją do Wielkanocnych dań. Polecam każdemu.  SKŁADNIKI:   5 czerwonych cebul 4 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki octu balsamicznego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu olej do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Cebulę obieram. Kroję w piórka. W rondelku o grubym dnie wlewam olej a następnie cebulę, dodaję szczyptę soli, mieszam. Cebula musi się zeszklić. Następnie dodaję cukier trz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.