Pikle w zalewie musztardowej Składniki: 3 kg ogórków pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca Zalewa: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki
W Moim Magicznym DomuRóżne owocowe konfitury gościły do tej pory na naszym stole: pomarańczowa , z jarzębiny z gruszkami , z aronii , cytrynowa , gruszkowa , wiśniowo
Kulinarne przygody Gatityskładniki: 2000 g ogórków gruntowych, świeżych 250 ml octu 240 g cukru 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka gorczycy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki ziół prowansalskich 50
Domowy Smak JedzeniaBardzo lubię sos słodko - kwaśny z dodatkiem ananasa jest pyszny po prostu. Myślę, że można spokojnie położyć go obok takiego sosu firmy Łowicz czy Uncle Bens
Kuchnia Beatyskładniki: 3500 g ogórków gruntowych, świeżych 500 g cukru 1 i 1/4 szkl octu 250 ml oleju 2 łyżki papryki ostrej, w proszku 2 małe główki
Domowy Smak JedzeniaMarynowane bakłażany to typowe dania, które można spotkać we Włoszech. Pokrojone w cieknie paski, przypominające frytki często serwowane są we włoskich restauracjach, jako przekąska lub dodatek
Tradycyjna KuchniaPyszna fasolka szparagowa na zimę Składniki: 2 kg fasoli szparagowej Zalewa: 2 Litry wody 2,5 łyżki soli 2,5 łyżki cukru Wykonanie: Fasolkę dokładnie myjemy
W Moim Magicznym DomuCukinia w pomidorach, z czosnkiem, cebulą i przyprawami. Jak nic nasunęła mi się nazwa cukinia po diabelsku :-). Przepis skomponowałam tak, by była to lekko pikantna sałatka
Poezja Smaków - blog kulinarnySezon wiśniowy w pełni. A jeśli sezon wiśniowy to nie może się obyć bez doskonałego, kwaśnego dżemu wiśniowo-agrestowego. Trudno się zdecydować, który dżem jest
Pyry na GazDzięki mojemu sąsiadowi, który obdarował mnie jabłkami mogłam puścić wodze fantazji i powstał ten oto dżem jabłkowy z dodatkiem soku pomarańczowego i cytrynowego. Propozycja ma ciekawy
Mania WypiekaniaJeśli jeszcze macie odrobinę miejsca w swoich spiżarniach i piwnicach, to nie może w nich zabraknąć pikantnych ogórków z przyprawą do grilla. Pokrojone w kostkę mogą
Kuchnia w czekoladzieskładniki: 1000 g czarnej porzeczki 1000 ml wody 300 g cukru wykonanie: Porzeczki myjemy, osączamy na durszlaku. Przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości). Wodę zagotowujemy z
Domowy Smak JedzeniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomi