Dziś kolejny przepis na ogórki kiszone, tym razem w wersji "na zupę". Takie ogórki bardzo cenię zimą zwłaszcza, gdy czas goni i trzeba bardzo szybko przygotować
babka w formieSkładniki: ( na 1 słoik ogórków o pojemności 0,9l ): 5 plastrów świeżej obranej marchewki 2 łodygi kopru wraz z baldachami ząbek czosnku
Atlas SmakówOgórki z dodatkiem musztardy robiłam wiele lat temu. Od jakiegoś czasu znów za mną "chodziły", a że sezon ogórkowy w pełni to zrobiłam je z przyjemnością
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMiałam ochotę na sałatkę z ogórków lecz nie tradycyjną mizerię, bo mizerię lubimy wszyscy, ale tylko ze świeżych ogórków. Na zimę jakoś nam nie pasuje i
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBędzie świetnym dodatkiem do mięs i wędliny :) Składniki : zielone, świeże ogórki cebula- nie konieczna koper, ziele angielskie, pieprz czarny, ziarnisty Składniki na zalewę : 1 l wody
Proste PotrawyWspominałam Wam już, że zostałam obdarowana cukinią...? No właśnie ;) Jeśli również macie jej pod dostatkiem, to przygotujcie taką oto sałatkę. Wystarczy dodać marchew, papryki oraz cebulę
Kuchnia w czekoladzie2 kg młodych pędów sosny zbieranych w maju 2 kg cukru 100 ml spirytusu Pędy wsypujemy do słoja, zasypujemy cukrem, zawiązujemy ściereczką i odstawiamy w ciepłe
Gotowanie jest łatweskładniki: 2500 g ogórków gruntowych 370 ml octu 10% 120 ml oleju 1 i 1/2 szkl cukru 1 łyżka soli wykonanie: Ogórki myjemy, kroimy w plastry
Domowy Smak JedzeniaNa pomysł produkcji dżemu z pomidorów nie wpadłem sam - uwiodło mnie zdjęcie z jakiegoś amerykańskiego zakątka sieci. Rzecz wydała mi się niesamowicie słoneczna, intensywna, pobudzająca kubki
zadanie-gotowanieLubicie mięso podane na słodko? Bo ja bardzo lubię takie kontrastowe połączenie. Dlatego w tym roku postanowiłam przygotować chutney jabłkowy, które idealnie komponuje się z mięsem
Tradycyjna KuchniaOstatnio otrzymałam od Was zapytanie, o to co można zawekować do słoików, wybierając się na biwak. Ja przygotowując słoiki, kieruje się zasadami , które przekazała mi
Z Majeczką w kuchniNa blogu możecie już znaleźć przepis na ogórki w musztardzie , tym razem pod nóż poszła cukinia. Zrobiłam praktycznie tak jak ogórki
magiczna kuchnia KasiDo przygotowania sałatek wykorzystuje zawsze przerośnięte ogóry, które nie dają się upchnąć do słoika na kiszone W ogródku nie zawsze się da je upilnować i nie
czarrna od kuchniPołączenie buraczków z cukinią okazało się trafem w dziesiątkę! Składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 1 średnia młoda cukinia 3 ząbki czosnku 5 ziarenek pieprzu Składniki
Tradycyjna KuchniaO ogórki w kształcie ośmiorniczek zapytała mnie fanka, więc postanowiłam takie ogórki zrobić. Tak naprawdę to najważniejsze jest przygotowanie ogórków, nacięcie i pozostawienie w soli, można
Gotowanie i blogowanie