Lato w pełni, krzewy i drzewa uginają się od owoców. Zioła rosną na potęgę. W swoim zielniku mam ich sporo, ale króluje w nim przede wszystkim
Kulinarne przygody GatityWspaniała sprawa dla amatorów tych soczystych owoców. Smak lata zamknięty z słoiku z pewnością powróci zimą przy domowej drożdżówce i gorącej herbacie. Składniki 1 kg miąższu
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMarynowana Papryka Idealna do obiadu, na przekąskę i kiedy przyjdą goście z prezentem ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej ziele angielskie liść laurowy olej gorczyca czosnek Zalewa
W Moim Magicznym DomuJamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako
Moje Małe CzarowanieW sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza i niedroga, warto poświęcić trochę czasu i zamknąć ją w słoikach. Zakonserwowana w całości ładnie prezentuje się na talerzu, zaś
Kuchenne zapiski EdytyDżem z wiśni należy do moich ulubionych. Łapcie ostatnie sztuki wiśni i wykorzystajcie poniższy przepis. 3 kg wiśni 30 dag do 50 dag cukru wanilia
Humanistka w kuchniTak przygotowany kalafior przyda się zimą jako dodatek do zup i obiadów. Składniki na ok. 8-10 słoików 0,6 l: -4 średnie kalafiory
Maminek kulinarnyŚliwka renkloda jest bardzo pyszna, słodka i pachnąca. W tym roku było ich mnóstwo na działce więc postanowiłam przygotować dżem. Wyszedł na prawdę smaczny i
Kulinarne Fantazje MarioliŚliwki nieodmiennie kojarzą mi się z jesienią. Tak samo jak jabłka czy gruszki - to pierwsze oznaki kolejnej pory roku. Jeszcze tej nienachalnej, złotej ; łagodnie grzejącej ciągle
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSos pomidorowy z wolnowaru / slowcooker i nie tylko :) Sos pomidorowy z wolnowaru. Sos pomidorowy z wolnowaru, to chyba jeden z najprostszych przepisów jakie można sobie
Kuchnia na wzgórzuTo już XI edycja Festiwalu Smaku w Grucznie! 20 i 21 sierpnia, naturalnie wśród natury, będziemy rozkoszować się pieczołowicie skomponowanymi polskimi smakami. Artykuł 20-21 SIERPNIA
COOKMAGAZINEZielone pomidory można też wykorzystać do przygotowania konfitury. Wspaniały, delikatny smak <3 Składniki 800 g zielonych pomidorów 4 pomarańcze 1opakowanie Żelfixu 3:1 350
R'n'G KitchenPrzepis z blogu: Spiżarnia Dziadka Mateusza . Kapusta jest bardzo smaczna i idealnie połączona smakowo. Znakomicie sprawdzi się jako pyszna surówka. Polecam! 4 kg kapusty
Di gotujeDżemy to najlepszy sposób aby zatrzymać lato na dłużej. Tym razem zachęcona obfitością urodzaju zamknęłam w słoju borówki amerykańskie. Sporą część także zamroziłam aby potem cieszyć
Moje Małe Czarowanie