przetwory - 14998 przepisów (strona:698/1000)

Musy Jabłkowe na zimę 135

Musy jabłkowe na zimę, w sam raz na ciasta z jabłkami. Składniki: 5 kg dowolnych jabłek 2 łyżeczki cynamonu 100 g rodzynek 3 łyżki masła cukier

W Moim Magicznym Domu
Pikle w zalewie musztardowej 151

Pikle w zalewie musztardowej Składniki: 3 kg ogórków pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca Zalewa: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki

W Moim Magicznym Domu
Konfitura agrestowa 110

Różne owocowe konfitury gościły do tej pory na naszym stole:   pomarańczowa ,  z jarzębiny z gruszkami ,  z aronii ,  cytrynowa ,  gruszkowa ,  wiśniowo

Kulinarne przygody Gatity
Ogórki w zalewie musztardowej 173

No to dziś mamy ogóreczki gruntowe w zalewie z musztardą.Końcowy efekt wygląda bardzo ciekawie , a smak też jest fajny. Składniki na zalewę: litr wody ocet

Różowa kuchnia
ogórki na zimę z ziołami prowansalskimi 710

składniki: 2000 g ogórków gruntowych, świeżych 250 ml octu 240 g cukru 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka gorczycy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki ziół prowansalskich 50

Domowy Smak Jedzenia
Sos słodko-kwaśny. 110

Bardzo lubię sos słodko - kwaśny z dodatkiem ananasa jest pyszny po prostu. Myślę, że można spokojnie położyć go obok takiego sosu firmy Łowicz czy Uncle Bens

Kuchnia Beaty
ogórki w zalewie paprykowej 132

składniki: 3500 g ogórków gruntowych, świeżych 500 g cukru 1 i 1/4 szkl octu 250 ml oleju 2 łyżki papryki ostrej, w proszku 2 małe główki

Domowy Smak Jedzenia
Marynowane bakłażany do słoików na zimę 147

Marynowane bakłażany to typowe dania, które można spotkać we Włoszech. Pokrojone w cieknie paski, przypominające frytki często serwowane są we włoskich restauracjach, jako przekąska lub dodatek

Tradycyjna Kuchnia
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę 282

Pyszna fasolka szparagowa na zimę Składniki: 2 kg fasoli szparagowej Zalewa: 2 Litry wody 2,5 łyżki soli 2,5 łyżki cukru Wykonanie: Fasolkę dokładnie myjemy

W Moim Magicznym Domu
Dżem z cukinii z galaretką 143

Bardzo smaczny dżem do pieczywa, albo do przekładania ciasta na zimno. Składniki: 5 kg cukinii bez łupek 1,5 kg cukru 3 płaskie łyżki kwasku cytrynowego

Kuchnia u Bietki
Cukinia po diabelsku - sałatka z cukinii na zimę. 1715

Cukinia w pomidorach, z czosnkiem, cebulą i przyprawami. Jak nic nasunęła mi się nazwa cukinia po diabelsku :-). Przepis skomponowałam tak, by była to lekko pikantna sałatka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Dżem wiśniowo-agrestowy 238

Sezon wiśniowy w pełni. A jeśli sezon wiśniowy to nie może się obyć bez doskonałego, kwaśnego dżemu wiśniowo-agrestowego.  Trudno się zdecydować, który dżem jest

Pyry na Gaz
Dżem jabłkowy z nutą cytrusową 102

Dzięki mojemu sąsiadowi, który obdarował mnie jabłkami mogłam puścić wodze fantazji i powstał ten oto dżem jabłkowy z dodatkiem soku pomarańczowego i cytrynowego. Propozycja ma ciekawy

Mania Wypiekania