przetwory - 14998 przepisów (strona:698/1000)

Dżem z cukinii 222

Często o nim słyszałam, ale ciężko było się przekonać do samodzielnego wykonania. W końcu, w tym roku, spróbowała zrobić go moja Mama. Okazał się naprawdę smaczny

Kuchnia w czekoladzie
Dżem z papierówek 145

Papierówki są pierwszymi jabłkami, które najwcześniej dojrzewają i już pod koniec lata cieszą nas swoim smakiem. Jabłka papierówki są bardzo smaczne, ale delikatne jeśli chodzi o

Kuchcik gotuje
Cukier miętowy 102

Lato w pełni, krzewy i drzewa uginają się od owoców. Zioła rosną na potęgę. W swoim zielniku mam ich sporo, ale króluje w nim przede wszystkim

Kulinarne przygody Gatity
Konfitura z arbuza 158

Wspaniała sprawa dla amatorów tych soczystych owoców. Smak lata zamknięty z słoiku z pewnością powróci zimą przy domowej drożdżówce i gorącej herbacie. Składniki 1 kg miąższu

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Papryka w słoikach 145

Marynowana Papryka Idealna do obiadu, na przekąskę i kiedy przyjdą goście z prezentem ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej ziele angielskie liść laurowy olej gorczyca czosnek Zalewa

W Moim Magicznym Domu
Pikle wg Jamiego Olivera 255

Jamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako

Moje Małe Czarowanie
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę 359

W sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza i niedroga, warto poświęcić trochę czasu i zamknąć ją w słoikach. Zakonserwowana w całości ładnie prezentuje się na talerzu, zaś

Kuchenne zapiski Edyty
Dżem wiśniowy/ Sok z wiśni 197

Dżem z wiśni należy do moich ulubionych. Łapcie ostatnie sztuki wiśni i wykorzystajcie poniższy przepis.  3 kg wiśni 30 dag do 50 dag cukru wanilia

Humanistka w kuchni
Kalafior w słonej zalewie 1091

Tak przygotowany kalafior przyda się zimą jako dodatek do zup i obiadów.     Składniki na ok. 8-10 słoików 0,6 l: -4 średnie kalafiory

Maminek kulinarny
DŻEM ZE ŚLIWEK RENKLOD 230

 Śliwka renkloda jest bardzo pyszna, słodka i pachnąca. W tym roku było ich mnóstwo na działce więc postanowiłam przygotować dżem. Wyszedł na prawdę smaczny i

Kulinarne Fantazje Marioli
Powidła prawie klasyczne. Z piekarnika 126

Śliwki nieodmiennie kojarzą mi się z jesienią. Tak samo jak jabłka czy gruszki - to pierwsze oznaki kolejnej pory roku. Jeszcze tej nienachalnej, złotej ; łagodnie grzejącej ciągle

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sos pomidorowy z wolnowaru / slowcooker i nie tylko :) 252

Sos pomidorowy z wolnowaru / slowcooker i nie tylko :) Sos pomidorowy z wolnowaru.  Sos pomidorowy z wolnowaru, to chyba jeden z najprostszych przepisów jakie można sobie

Kuchnia na wzgórzu
20-21 SIERPNIA – FESTIWAL SMAKU W GRUCZNIE – GRUCZNO 99

To już XI edycja Festiwalu Smaku w Grucznie! 20 i 21 sierpnia, naturalnie wśród natury, będziemy rozkoszować się pieczołowicie skomponowanymi polskimi smakami. Artykuł 20-21 SIERPNIA

COOKMAGAZINE
Konfitura pomidorowo-pomarańczowa 63

Zielone pomidory można też wykorzystać do przygotowania konfitury. Wspaniały, delikatny smak <3   Składniki 800 g zielonych pomidorów 4 pomarańcze 1opakowanie Żelfixu 3:1 350

R'n'G Kitchen