Ostatnio otrzymałam od Was zapytanie, o to co można zawekować do słoików, wybierając się na biwak. Ja przygotowując słoiki, kieruje się zasadami , które przekazała mi
Z Majeczką w kuchniNa blogu możecie już znaleźć przepis na ogórki w musztardzie , tym razem pod nóż poszła cukinia. Zrobiłam praktycznie tak jak ogórki
magiczna kuchnia KasiDo przygotowania sałatek wykorzystuje zawsze przerośnięte ogóry, które nie dają się upchnąć do słoika na kiszone W ogródku nie zawsze się da je upilnować i nie
czarrna od kuchniPołączenie buraczków z cukinią okazało się trafem w dziesiątkę! Składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 1 średnia młoda cukinia 3 ząbki czosnku 5 ziarenek pieprzu Składniki
Tradycyjna KuchniaO ogórki w kształcie ośmiorniczek zapytała mnie fanka, więc postanowiłam takie ogórki zrobić. Tak naprawdę to najważniejsze jest przygotowanie ogórków, nacięcie i pozostawienie w soli, można
Gotowanie i blogowaniePrzepis na ogórki jak dla mnie dość dziwny ponieważ z gigantyczną ilością cukru, ale wszystko jest dla ludzi. Z podanych proporcji wyszło mi 7 słoików 0
PychotkaaaKilka dni temu dostałam przepis i słoik ogórków ( do spróbowania ) w zalewie z miodem. Ogórki były przepyszne. Oczywiście pozbierałam ogórki i zabrałam się do pracy. Jeżeli
Smaki Ewykorniszony na zimę Nawet niewielki dodatek ostrej papryki całkowicie
Miód i pieprztradycyjna metoda kiszenia ogórków stosowana w moim rodzinnym domu od wielu lat. Ogóreczki doskonałe na kanapki, do zupy ogórkowej czy też sałatek SKŁADNIKI ogórki, gałązki kopru
słodki bratekImbir marynowany kojarzy mi się zdecydowanie z kuchnią wschodu (sushi), dlatego nazwałam ten przepis ogórkami w stylu japońskim. Składniki: 11/2 kg małych ogórków gruntowych ½ litra wody
Tradycyjna KuchniaW tym roku jest wyjątkowy urodzaj na jagody, warto to wykorzystać i zamknąć jagody w słoiczku. Bez dodatku cukru. Same jagody. Zimą można je wykorzystać do
królestwo garówRobi się go dosyć szybko i nie wymaga dodatkowej pasteryzacji. Nie jest za słodki a w zimie będzie w sam raz do naleśników, ciast i gofrów
Smakołyki AsiPierwszy raz robiłam frużelinę z jagód i nie ostatni! Pyszna, łatwa i idealna do naleśników, gofrów, bułeczek drożdżowych... i do kajzerki :) można też użyć jako nadzienia
Kolorowy PrzepisownikDzień dobry! Chyba nikomu nie muszę przedstawiać przepisu, który otwiera sezon ogórkowy na moim blogu :-). Ogórki kanapkowe uśmiechają się do Was z większości blogów w ostatnim
Pora coś zjeść